Indcen ResorIndcen Resor
Forgot password?

Meditation och Yoga resa till Indien (Delhi & Rishikesh)

Addu Atoll Indien
Hälsoresor 💙Kulturresor 🙏Rundresor 🏯

10.900 kr

Intresseanmälan

Mindfulness resa till norra Indien, vid Ganges floden

Dag 1: Flyg till Delhi

Dag 2: Ankomst Delhi
Välkommen till Indien! Vår representant möter dig vid flygplatsen. Transfer till hotell. Utforska staden på egen hand! 

Dag 3: Delhi – Rishikesh
Transfer till tågstationen för tåg mot Haridwar, därifrån transfer vidare mot Rishikesh! Inkvartering Ashram.

Dag 4 – 8: Ashram
Ett typisk dagsschema: 

5.00                          Morning Bell
5.15 – 6.15           Meditation 
6.30 – 8.00           Yoga
8.15                          Frukost
10.00 – 12.00     Bibliotek 
13.20 – 15.00     Bibliotek, tillgång till wifi
12.00                        Lunch
12.45 – 13.15      Digestive Breathing (andning som hjälper matsmältningen) 

15.15 – 16.00      Få svar på frågor om yoga, meditation & filosofi
16.00                        Eftermiddags-té 
16.30 – 17.45      Yoga
18.00 – 19.00      Meditation 
19.30                        Middag (Tratak-klass efter middag tis, tor, lör) 
20.00 – 21.00      ”Musical holy hymns” (mån, fre) 
  

Dag 9: Rishikesh – Delhi 
Transfer till Haridwar och vidare med tåg till Delhi, transfer till hotell. Incheckning på hotell. Under eftermiddagen guidad tur genom New Delhi, som bland annat inkluderar India Gate och Qutub Minar, Indiens högsta stentorn. Genom Old Delhi tar ni sedan med en cykel-rickshawtur! Ett spännande sätt att uppleva Delhis vimmel på, åk genom kända Chandni Chawk innan det är dags att besöka Jama Masjid, en av Indiens största moskéer. Kör förbi det Red Fort och gör ett besök till Raj Ghat, minnesplatsen för Mahatma Gandhi. 

Dag 10: Avresa hemåt
Transfer till flyget hemåt/tillval förlängningsprogram.

INGÅR 
• Flyg Delhi t/r  
• Boende inkl. frukost i Delhi, del i delat dubbelrum
• Boende inkl. helpension (vegetariskt) på Ashram, del i delat dubbelrum
• Transfer enligt program

• Aktiviteter på Ashram
• Engelsktalande guide under sightseeing i Delhi
• Cykelrickshaw-tur i Delhi

INGÅR EJ 
• Personliga kostnader
• Annat som inte nämns

VÄNLIGEN NOTERA ang. Ashram
• Ta med egen handduk & toalettartiklar

• Alkohol & tobak är förbjudet
• Söndagar är en vilo-dag, inga aktiviteter hålls bortsett från Karma Yoga
• Silence Day varje torsdag

TILLÄGG
• Enkelrumstillägg från 1600 SEK 

HOTELL
Delhi – Jyoti Mahal, eller liknande

Rishikesh – Yoga Niketan Ashram

 

Om yoga

Yoga är en samling fysiska, mentala och andliga metoder eller discipliner som härrör från gamla Indien. Det finns en mängd olika yogaskolor, praxis och mål inom hinduismen, buddhismen och jainismen. Bland de mest kända typerna av yoga hittar vi Hatha yoga och Rāja yoga.

Det har länge spekulerats kring yogans ursprung men man kan datera den tillbaka till pre-vediska indiska traditioner och den nämns i Rigveda, troligen utvecklades den runt sjätte och femte århundradena f.Kr.

Yoga-gurus från Indien introducerade senare yoga i väst, efter Swami Vivekanandas framgång i början av 1900-talet. På 1980-talet blev yoga en populär metod för fysisk träning i västvärlden. Yoga i indiska traditioner är dock mer än fysisk träning; Den har en meditativ och andlig kärna. 

Om meditation

Ordet meditation har olika betydelse i olika sammanhang. Meditation har praktiserats sedan antiken som en del av många religiösa traditioner och övertygelser. Meditation innebär ofta en intern insats för att självreglera sinnet på något sätt. Meditation används ofta för att rensa sinnet och lindra många hälsoproblem, såsom högt blodtryck, depression och ångest. Det kan göras sittandes, eller på ett aktivt sätt. Buddhistiska munkar involverar medvetenhet i deras dagliga aktiviteter som en form av sinne-träning. Bönepärlor eller andra rituella föremål används ofta under meditation för att hålla reda på eller påminna utövaren om någon aspekt av den träningen.

Visum till Indien behövs!

Alt 1. E-Visum (visa on arrival) Söks senaste 5 dagar före avresan. Indcen Resor, Olof Palmes gata 12  kan hjälpa Er med visumansökan inklusive skanning av pass och bild mot smärre servicearvode. Obs. Har man urspung från Indiens grannländer så ska visumet sökas hos visumkontoret istället!  Evisumet mailas direkt till din epost och ska skrivas ut och tas med till flyget som bevis att  visumet finns att erhålla vid ankomsten i Indien. Obs. beräkna att det kan ta något längre tid vid ankomsten beroende på köer, så ha gärna litet marginal ifall du ska åka direkt vidare tex. med flyg/tåg .
Klicka här för att komma till e-visum ansökningssida!

Alt 2. Visum som stämplas i passet  –  Från och med den 11 maj 2020 är det inte längre möjligt att söka visum hos Cox & Kings Global Services.

2. Alla utländska medborgare som vill resa till Indien med ett regelbundet visum bör kontakta Indiens ambassad i Stockholm direkt från 11 maj 2020 på Adress: Kornhamnstorg 4, 111 27, Stockholm för visumtjänster.

3. Indiens ambassad i Stockholm kommer inte att vara ansvarig för någon tvist och / eller förlust som uppstått till följd av att ansökan lämnades in den 11 maj 2020 eller senare för att besöka Indien på M / s Cox & Kings Global Services Private Limited i Stockholm.

OBS! Passet måste vara giltigt i sex månader efter hemkomsten från Indien.

Då regler och avgifter kan ändras med kort varsel är det viktigt att du går in på hemsidan för aktuell information och kontroll i samband med att du ska ansöka om visum. Felaktigt visumformulär eller inbetalning kan medföra extra avgifter och försening i hanteringen.

Indcens Nyhetsbrev!

Registrera dig, bli inspirerad och ta del av våra exklusiva specialerbjudanden! Vi skickar enbart ut relevant information!