Resor och resor | anpassa resepaketResor och resor | anpassa resepaket
Forgot password?

Meditation och Yoga (Delhi, Haridwar & Rishikesh)

Indien

Meditation och Yoga i Rishikesh

Rishikesh vid floden Ganges i norra Indien, är berömd för andlighet, yoga och meditation. Människor från hela världen kommit hit för att förkovra sig i spiritualitet, övningar och ett hälsosamt leverne. I Rishikesh bor du på ett ashram, äter god vegetarisk mat och kan delta fritt i yoga- och meditationsklasser. En avkopplande resa både för kropp och själ och garanterat lärorik vistelse!

 

Yoga

Yoga är en samling av fysiska, mentala och andliga metoder eller discipliner som härrör från gamla Indien. Det finns en mängd olika yogaskolor, praxis och mål inom hinduismen, buddhismen och jainismen. Bland de mest kända typerna av yoga hittar vi Hatha yoga och Rāja yoga.

Det har länge spekulerats kring yogans ursprung men man kan datera den tillbaka till pre-vediska indiska traditioner och den nämns i Rigveda, men troligen utvecklades den runt sjätte och femte århundradena f.Kr.

Yoga-gurus från Indien introducerade senare yoga i väst, efter Swami Vivekanandas framgång i början av 1900-talet. På 1980-talet blev yoga en populär metod för fysisk träning över västvärlden. Yoga i indiska traditioner är dock mer än fysisk träning; Den har en meditativ och andlig kärna. En av de sex stora ortodoxa skolorna i hinduismen kallas också Yoga, som har sin egen epistemologi och metafysik, och är nära relaterad till hinduisk Sāṃkhya-filosofi

Meditation

Ordet meditation har olika betydelser i olika sammanhang. Meditation har praktiserats sedan antiken som en del av många religiösa traditioner och övertygelser. Meditation innebär ofta en intern insats för att självreglera sinnet på något sätt. Meditation används ofta för att rensa sinnet och lindra många hälsoproblem, såsom högt blodtryck, depression och ångest. Det kan göras sittandes, eller på ett aktivt sätt, till exempel, buddhistiska munkar involverar medvetenhet i deras dagliga aktiviteter som en form av sinne-träning. Bönpärlor eller andra rituella föremål används ofta under meditation för att hålla reda på eller påminna utövaren om någon aspekt av den träningen.

Följ med på någon av våra årliga yoga-resor till Indien eller låt oss hjälpa dig att skräddarsy en egen resa där du kan välja att prova på yoga och meditation med en professionell guide. Självklart i en avkopplande och naturskön miljö.

 

Dag 1
Flyg till Delhi.

Dag 2
Ankomst transfer till boende. Efter vila, på eftermiddagen transfer vidare till snabbtåg till Haridwar därifrån transfer till ashramet i Rishikesh.

Dag 3 – 7

Du kan göra egna strövtåg tex. närliggande tempel, ayurveda center, bokhandel och marknader. Ett bra tillfälle att diskutera filosofi och bekanta sig med östens visdom samt för egna frågor. Detta är en andlig stad med speciella vibrationer hit människor kommer från hela världen.

Ashrams schema, delta i det som Du vill:
06.30-07.15  Prayers & Pranayam
07.20-09.00 Surya Namaskar & Hatha Yoga
09.00-09.45 Frukost
10.00-10.45 Vedic chanting
10.45-11.30  Bhagavad Gita/Patanjali Yoga
11.30-13.00  Avancerat Yoga
13.00-14.00  Lunch
14.30-15.30  Om Ayurveda
15.30-17.00  Lätt Yoga
17.00-18.30 Ljus seremoni vid Ganges floden
19.00-19.45 Middag
20.00-20.30 Meditation

Dag 8
Transfer till Haridwars järnvägsstation för tidig tågresa, inkl. frukost på tåget, till New Delhi. Transfer till hotell. Tid för besök i Bangla Sahib Gurudwara, Dilli Haat eller Akshardham templet .

Dag 9
Transfer till flyget hemåt.

 

Ingår enligt program:
• alla transfers till/från flygplats/järnvägstation till boende
• Boende med frukost, dock på ashramet helpension (vegetariskt)
• Aktiviteterna i ashramet
• tågbiljetterna i luftkonditionerad klass (ac chaircar)

Ingår ej:
visum till Indien ca 600kr
• Personliga utgifter och övrigt som inte är nämnd ovan
• Avbeställningsskydd/Reseförsäkring

Tillval:
•  Enkelrum
•  Flyg till Delhi

 Barnrabatter finns 0-11 år.

Passet ska vara giltigt i sex månader efter hemkomsten från Indien samt ha minst två tomma sidor.

Visum för vistelse upp till 30 dagar: Sök online här (klicka sedan på ”e-TOURIST VISA -eTV”)

För visum över 30 dagars vistelse: (upp till 6 månader fråm datumet visumet instämplats i passet) Visumkontorets hemsida

MISSA INTE VÅRA NYHETER!
Indcens Nyhetsbrev
Registrera dig för vårt nyhetsbrev, bli inspirerad och ta del av våra exklusiva specialerbjudanden!
JA TACK!
Vi skickar enbart ut relevanta nyheter och delar inte dina uppgifter.

Indcens Nyhetsbrev!

Registrera dig, bli inspirerad och ta del av våra exklusiva specialerbjudanden! Vi skickar enbart ut relevant information!
JA TACK!