Indcen ResorIndcen Resor
Forgot password?

Magiska Marrakech & fridfulla Atlas

Marrakech Marocko
Förstagångsresor 🐢Kulturresor 🙏Rundresor 🏯

10.900 kr

Intresseanmälan

Magiska Marrakech & fridfulla Atlas ✨

När mörkret lägger sig över Sahara blir platsen magisk. Mörkret är ostört, och ovanför er breder en glittrande stjärnhimmel ut sig. För att ta sig till Merzouga och Erg Chebbi måste man ta sig över Atlasbergen. Naturen är spektakulär och längs vägen passerar ni flera små berber-byar. Resan påbörjas och avslutas i färgglada Marrakech – fyllt av vackra platser, spännande butiker och mysiga takterrasser.

Har du redan bokat flyg till Marocko? Hör med oss för prisavdrag! Vi skräddarsyr alltid helt efter dina önskemål. 

Resplan & höjdpunkter
Dag 1: Flyg till Marrakech
Dag 2: Marrakech (Jardin Majorelle & medina)
Dag 3: Marrakech – Ouarzazate – Dade´s Gorges (Berber-byar, raviner & Taourirte Kasbah)
Dag 4: Dades – Merzouga (Todra, Erfoud, sandboarding & boende i Sahara)
Dag 5: Merzouga – Ouarzazate (Soluppgång över Sahara & berber-byar)
Dag 6: Ouarzazate – Ait Benhaddou – Marrakech (Atlas Film Studios)
Dag 7: Marrakech (Fri dag för shopping)
Dag 8: Avgång Marrakech

Dag 1: Flyg till Marrakech
Väl framme i Marocko så ska ni först ta er genom passkontrollen, se till att fylla i blanketten innan (information med namn, boende etc.) När ni kommer ut möts ni av vår representant för transfer till ert hotell.

Marrakech ligger bara en 5 timmars flygresa från Sverige och här möts det Marockanska med väst i en härlig blandning. Marrakechs gamla stad är en rosa labyrint – sagolik, charmig och härligt stökig. Den nya delen av staden är modern och rymmer märkesbutiker, restauranger och nattliv.

Dag 2: Marrakech
Förbered er på en heldag full av Marrakechs vackraste platser! Idag besöker ni Jardin Majorelle – en riktig oas i Marrakech! Majorelle är en trädgård skapad av konstnären Jaques Majorelle. Designern Yves Saint Laurent spenderade mycket tid här med Pierre Bergé, och när det blev tal om att trädgården skulle rivas på 80-talet så köpte dom stället och spenderade stora delar av åren här. Yves Saint Laurent ska ha sagt att inspirationen här var oändlig och det är svårt att göra annat än att hålla med – trädgården är en riktig färgexplosion av blått, grönt, gult och rosa.

Fortsätt vidare till Koutoubia-moskén som är Marrakechs största. Ingen byggnad får vara högre än minareten, vilket gör att du ofta enkelt kan lokalisera moskén om du promenerar runt i staden.  Nästa stopp blir Bahia-palatset från slutet av 1800-talet, arkitekturen är typisk marockansk och riktigt vacker. Det finns även anslutande trädgårdar med fruktträd och fontäner. Ät en marockansk lunch innan ni fortsätter till torget Jama el fnaa! Jama el fnaa är magiskt. Fullt av hennamålare, sagoberättare, ormtjusare och försäljare så tar platsen dig bakåt i tiden. På kvällen fylls torget av härlig street food och ett moln av matos lägger sig över platsen – ett måste när man är i Marrakech!

Dag 3: Marrakech – Ouarzazate – Gorges du Dadés
Ni hämtas upp på hotellet för att påbörja resan djupt in i Atlas-bergen – se hur fåraherdar vallar sin flock på samma sätt som för tusen år sedan och blicka ut över bergen, platserna här är enligt många de vackraste och mest genuina i hela Marocko. Kör över Tizi – n – Ticka och passera flera berber-byar längst vägen. Berberna tillhör Marockos ursprungsbefolkning, de är frihetskämpar och de flesta lever fortfarande i stamsamhällen. Både deras historia och kultur är mycket intressant. Besök Ait Ben Haddou och ät lunch på en lokal restaurang med utsikt över Kasbahn. Fortsätt sedan genom djupa raviner till ni kommer fram till Boumalne du Dadés.

Dag 4: Dades – Merzouga
Åk vidare mot Tineghir som är känt för sin grönska, en sprudlande oas mitt i öknen. Ät lunch på vägen mot staden Erfoud som är känd för sin fossila marmor – Sahara var trots allt en gång i tiden havets botten och det finns oändligt med fossiler i de här trakterna. Till slut når ni Merzouga och Erg Chebbi – var redo med kameran! Ni når nomad-campet med kameler, vilka ni lämnar för att leta upp den högsta sanddynan för att åka sandboard. Se solen gå ner och spendera sedan en magisk kväll med musik och mat, upplev berber-kulturen i mitten av Sahara. 

Dag 5: Merzouga – Ouarzazate
Vakna tidigt för att se soluppgången över sanddynorna, återvänd till Merzouga och påbörja sedan resan tillbka mot Ouarzazate. Åk igenom berber-byar som Alnif, Tazarine och N´kob. Ät lunch i Ouarzazate och spendera resten av dagen på egen hand!

Dag 6: Ouarzazate – Ait Ben Haddou – Marrakech
Mitt i det ödsliga ökenlandskapet vid Ouarzazate så gömmer sig världens största filmstudio – Atlas film studios. Studion byggdes på 80-talet då man insåg att omgivningen var perfekt för alla filmer som på något sett skulle innehålla ökenlandskap. Genom åren har många filmer spelats in här, bland annat Gladiator, Kingdom of Heaven, Vikings och nu senast Game of Thrones. Åk sedan den sista vägen till Marrakech. Spendera sedan resten av dagen på egen hand!

Dag 7: Marrakech
Som du säkert redan har märkt så är Marocko (framför allt Marrakech!) ett paradis för den som är shoppingsugen. Spendera dagen i medinan, pruta på varor, gå vilse och drick te på någon mysig takterrass. Tillbringa dagen på egen hand för att i lugn och ro vara säker på att du får med dig det du vill hem!

Dag 8: Marrakech – hemfärd
Transfer till flygplatsen för avgång hemåt.

Priset är per person baserat på att 2 personer reser tillsammans, är ni fler så blir det billigare.
*3 personer fr. 9.100 /per person 
*4 personer fr. 8.200/per person

INGÅR

• Flyg Marrakech t/r
• Meet & Greet på flygplatsen

• 4 nätter boende i Marrakech (4*)
• 1 natt boende i Dades (4*)
• 1 natt boende i Merzouga
• 1 natt boende Ouarzazate (4*)
• All transfer med engelsktalande chaufför
• City tour med lokal guide i Ouarzazate
• City tour med lokal guide i Marrakech
• Inträden till monument
• 5 luncher
• Kamelridning i öknen

INGÅR EJ

• Personliga kostnader & övrigt som inte nämns ovan

Indcens Nyhetsbrev!

Registrera dig, bli inspirerad och ta del av våra exklusiva specialerbjudanden! Vi skickar enbart ut relevant information!