Indcen Resor | Flyg, hotell, skräddarsyttIndcen Resor | Flyg, hotell, skräddarsytt
Forgot password?

Klassiska Rundresan Vietnam

Vietnam
Kulturresor 🙏Rundresor 🏯

Det bästa av Vietnam (Klassiska Rundresan)

Följ med på en resa genom underbara Vietnam – ett mångsidigt land som charmar besökaren med sin rika kultur, vackra natur, vänliga befolkning, brokiga historia och förglömliga upplevelser. Under denna händelserika resa kommer ni att få lära känna dagens moderna samhälle, utsökta matkonst och västerländska inflytande, men också göra en nostalgisk resa bakåt i tiden till landets dramatiska förflutna, dess traditioner och kulturarv.

Höjdpunkter: 

  • Mångfacetterade huvudstaden Hanoi med Ho Chi Minh Memorial Complex
  • Båtutflykt genom Halongbukten
  • Charmiga byn Thuy Bieu med matlagningslektion
  • Besök på de storslagna kungagravarna från Nhuyen-dynastin
  • Den utsökt bevarade handelsstaden Hoi An, med på UNESCO:s världsarvslista
  • Båtutflykt till Cai Rangs flytande marknad genom Mekongdeltat
  • Cu Chi Tunnels – det dolda nätverket som amerikanerna aldrig upptäckte under Vietnamkriget
  • Historisk rundtur i sprudlande storstaden Saigon

DAGSPROGRAM 

Dag 1 Hanoi
Ankomst till Hanoi. Transfer. Sightseeing runt i Hanois stadskärna med elektrisk bil (med möjlighet att göra korta stopp på vägen för att ta bilder). Hanoi är en smältdegel av långa, etablerade traditioner och moderna avtryck från den västerländska koloniseringen. Trädkantade boulevarder och koloniala byggnader ger staden en touch av västerländsk elegans, samtidigt som de trånga kvarteren med små gamla hus och smala gränder, där det dagliga livet rullar på, bär på en charmig känsla av de senaste århundradena. Turen går genom Quan Su Pagoda, Sidenvägen, Hanoi järnvägsstation, Hoa Lo-fängelset och avslutningsvis Hanois operahus. Övernattning i Hanoi.

Dag 2 Hanoi – Halong (frukost på hotellet )
Sightseeing i Hanoi.
Även om det är dagens moderna huvudstad i Vietnam vi besöker, andas Hanoi fortfarande mysteriet och charmen från tidigare århundraden. Smala gränder och traditionella butikshus bjuder in till en spännande utforskning till fots, medan de många vackra offentliga utrymmena – sjöar, parker, trädkantade boulevarder och monument – ger staden en air av elegans och harmoni med naturen som gör den unik bland asiatiska huvudstäder. Besök på Ho Chi Minh Memorial Complex.

Vi börjar utforskandet av det enorma Ho Chi Minh Memorial Complex med ett besök på Ho Chi Minh Mausoleum, vilket innehåller Ho Chi Minhs balsamerade kropp (stängt på måndagar och fredagar samt i september och oktober). Vi ser utsidan av presidentpalatset och vandrar sedan genom parken till Ho Chi Minh Stilt House, där Ho Chi Minh bodde från 1958 till sina sista dagar år 1969. Hemmet är bevarat i samma tillstånd som under hans liv och går att titta in på genom fönstren.

Vi fortsätter till miniatyren av 1000-talets One Pillar Pagoda, som blivit återuppbyggd efter att ha förstörts av fransmännen år 1954, och till Ho Chi Minh Museum, där mer än 120 000 dokument, föremål och filmer om presidentens liv och revolutionära arbete visas upp. Besök på Litteraturtemplet.

Litteraturtemplet består av en grupp inhägnade, fridfulla innergårdar och eleganta portgångar, och monumentet är ett av de bäst bevarade exemplaren av traditionell vietnamesisk arkitektur. Det grundades år 1070 och tillägnades Confucius och var även platsen för landets första universitet. I en av innergårdarna bär gigantiska stensköldpaddor gravstenar på sina ryggar, vilka skapats av examinerade studenter. Med fordon från Hanoi (staden) till Halong Bay. Övernattning i Halong.

Dag 3 Halong – Hanoi – Hue (frukost: på hotellet/lunch: måltid som ingår i programbeskrivningen)
Transfer till/från hamnen i Tuan Chau.
Båtutflykt genom Halongbukten inklusive lunch (halvdag, privat). Vi stiger ombord på den charmiga traditionella träbåten för en kryssning genom bukten. Lunch serveras på vägen. Efter måltiden passerar vi förbi klippformationer med namn som Stenhunden, Rökelsebrännare (Dinh Huong) och Fäktande Tuppen (Ga Choi). I kärnan av öriket finns en underbar grotta kallad Thien Cung (Gudomliga hemvistens grotta). Vi kliver av vid Halongpiren. Med fordon från Halong till Hanoi (Noi Bai flygplats). Flygresa från Hanoi till Hue. Transfer. Övernattning i Hue.

Dag 4 Hue (frukost på hotellet/lunch: måltid som ingår i programbeskrivningen)
Utflykt till byn Thuy Bieu med matlagningslektion.
Vi anländer till Toa Kham Wharf där vi stiger ombord på en båt och kryssar på Perfume-floden. Vi stannar till vid Dong Ba-marknaden för att välja ut ingredienser inför matlagningslektionen. Vi besöker den ikoniska THIEN MU PAGODA innan vi beger oss till byn THUY BIEU.

Vid ankomsten kan man välja mellan att promenera eller cykla runt i byn för att besöka ett växthus samt ett gammalt släkttempel. Vi besöker familjer som tillverkar rökelse och avgudabilder och lär oss mer om vietnamesiska traditioner. Vi deltar i matlagningslektionen och njuter av traditionella specialiteter till lunch och får uppleva en traditionell fotvård. Sightseeing i den gamla kejserliga staden.

I hjärtat av Hue ligger Imperial Citadel, en enorm byggnad som konstruerades i början av 1800-talet och formades efter den Förbjudna Staden i Peking. Originalväggarna sträckte sig över 10 km och var omringade av en bred vallgrav. Idag har de flesta byggnaderna förstörts på grund av bombningarna under Vietnamkriget, men de kvarvarande monumenten ger en fascinerande inblick i slottslivet under Nguyen-dynastin. Vi närmar oss staden förbi det slående Flag Tower, med en gigantisk vietnamesisk flagga som stolt vajar över tornet, till det imponerande Ngo Mon Gate, huvudentrén till det kejserliga området. Vi går in på området med de rymliga innergårdarna och fridfulla lotusdammarna, och strosar runt Dien Tho-palatset där drottningmodern bodde. Besök på Thai Hoa- palatset, den magnifikt utsmyckade representationssalen, Halls of the Mandarins, Nine Dynastic Urns, med flera. Övernattning i Hue.

Dag 5 Hue – Danang – Hoi An (frukost på hotellet)
Besök på kungagravarna Tu Duc och Khai Dinh.
Vi beger oss ut på landsbygden runt Hue till kungagraven Tu Duc. Tu Duc, den längst regerande vietnamesiska kejsaren, designade och byggde denna eleganta grav under sin livstid och använde den som plats för meditation och teaterföreställningar. Ta dig tid att andas in den lugna atmosfären här, vandra runt bland de tjusigt proportionerade paviljongerna, innergårdarna och lotusdammarna. Därefter besöker vi kungagraven Khai Dinh, som är dramatiskt placerad på en sluttning. Det är den sista av de storslagna gravarna från Nhuyen-dynastin, färdigställd år 1931, och införlivar olika europeiska inslag med traditionell vietnamesisk arkitektur.

Med fordon från Hue till Hoi An. Vi kör söderut från Hue, längs pittoreska bergsvägar med fantastisk utsikt över kustremsan. Höjdpunkter på vägen inkluderar den dramatiska Hai Van Pass, den höga skiljelinjen mellan Vietnams norra och södra klimatzoner; Lang Co, en underbar strandsträcka som böjer sig mellan en klarblå lagun och Östvietnamesiska Sjön; och den stora kuststaden Danang. Besök på Cham Museum. Cham Museum innehåller den troligtvis bästa samlingen av Cham-konst i världen. Här finns mer än 300 föremål, många från 4:e århundradet. Här finns även vackra skulpturer som representerar den 1000-åriga Cham-eran. Övernattning i Hoi An.

Dag 6 Hoi An (frukost på hotellet)
Sightseeing i Hoi An med en båttur på floden Thu Bon.
Den utsökt bevarade handelsstaden Hoi An deklarerades som UNESCO världsarv år 1999. Dess färggranna affärsbyggnader och tempel visar upp ett mångsidigt arv, som går tillbaka till 1500- och 1600-talet, då staden var en betydelsefull hamn för den västerländska, kinesiska och japanska handeln. Idag är den ett livligt center för traditionellt hantverk och en shoppares dröm, som upptäcks bäst till fots.

Vandra längs kullerstensgatorna, förbi låga byggnader med kaklade tak, den sprudlande centrala marknaden och den lilla hamnen där färgglada båtar ligger förtöjda. Vandringsturen innehåller besök i ett privat hem, där familjemedlemmar har bott kontinuerligt sedan århundraden i en traditionell miljö, ett av familjekapellen som byggts av framstående handelsmän och styrande familjer för att hedra sina förfäder, samt en typisk pagod i kinesisk stil. Vi fortsätter till Sa Huynh museum, beläget nära Japanese Covered Bridge, som innehåller utställningar från den tidigaste perioden av Hoi Ans historia. Besök på hantverkstad i Hoi An där lokala produkter tillverkas. Slutligen besöker vi den berömda Japanese Covered Bridge, som först konstruerades år 1593 av den japanska folkgruppen i Hoi An för att sammanfoga staden med de kinesiska kvarteren på andra sidan strömmen.

På eftermiddagen går vi ombord på en lokal båt och kryssar nedför floden Thu Bon, njuter av den orörda naturen och stannar till för att se kruktillverkning och träsnideri i små byar, innan vi återvänder till Hoi Ans hamn. Övernattning i Hoi An.

Dag 7 Hoi An – Danang – Saigon – Can Tho (frukost på hotellet)
Transfer till Danangs flygplats.
Flygresa från Danang till Saigon. Med fordon från Saigon (stad) till Can Tho. Övernattning i Can Tho.

Dag 8 Can Tho – Ben Tre – Saigon (frukost på hotellet)
Båtutflykt till Cai Rangs flytande marknad. 07.00: Från kajen Ninh Kieu tar en båt med oss längs floden Can Tho. Under turen får du chansen att uppleva naturen i Mekongdeltat och om du har tur även några vilda djur. På den flytande marknaden känner vi spänningen genom alla ljud; de plaskande paddeltagen i vattnet och köparnas och säljande skratt som skapar marknadens livfulla stämning. Många lokala produkter säljs här, speciellt ett stort utbud av frukt, många som du kanske aldrig sett förut. Du får lära dig att båtarna berättar vad de säljer genom att hänga ett provexemplar på spetsen av en lång påle. Vi stannar till vid marknadens rastplats och njuter av en kopp kaffe, te och den sköna atmosfären och handlar souvenirer till släkt och vänner.

8.30 Tillbaka i kajen Ninh Kieu. Med fordon från Can Tho till Ben Tre med båtutflykt på Mekongfloden. Resa till Mekongdeltat till Ben Luc och Tan An för en båttripp på Mekongfloden till Tan Trach (Ben Tre) där lokalt hantverk och kokosnötsgodis produceras. Njut av färsk frukt, en föreställning med traditionella sånger, och beskåda det lokala vardagslivet. Ta en kort tur till ett typiskt lokalt hem för att smaka hemgjort honungste. Sedan fortsätter vi med små sampan-båtar genom de smala kanalerna och tittar på det dagliga livet längs flodbankarna, och stannar till för sköna promenader. Med fordon från Ben Tre till Saigon (stad). Övernattning i Saigon.

Dag 9 Saigon (frukost på hotellet)
Utflykt till Cu Chi Tunnels och Tay Ninh (heldag, turen startar tidig morgon).
Från Saigon kör vi till Cu Chi Tunnels. Dessa tunnlar upptäcktes aldrig av amerikanerna och var en viktig vietnamesisk bas under kriget. Detta otroliga nätverk sträcker sig över 200 kilometer och grävdes ut för hand av hård laterit, och kopplade samman ledningsplatser, sjukhus, skyddsrum och vapenfabriker. Idag kan man promenera genom området och lära sig mer om livet dag för dag under krigstiden, se de skickligt gömda ingångarna och utarbetade fällorna, och till och med våga sig in i tunnlarna varav vissa blivit modifierade för att kunna ta emot turister.

Efteråt går vi till Tay Ninh, födelseplatsen för den unika Cao Dai-religionen, en blandning av buddism, konfucianism, taoism, kristendom, islam och ursprunglig vietnamesisk andlig tro. Varje dag klockan tolv flockas anhängare iklädda färgglada rockar runt Cao Dais stora tempel för att delta i de dagliga bönestunderna, vilka besökare på ett respektfullt sätt kan beskåda från de övre balkongerna. Resa tillbaka till Saigon. Övernattning i Saigon.

Dag 10 Saigon (frukost på hotellet )
Sightseeing i Saigon (halvdag).
Saigon är en livfull storstad, full av energi, aktivitet och rörelse. Överallt ser du mixen av det traditionella och moderna livet. Vi börjar turen genom den moderna historien med ett besök på Återföreningspalatset. Den här 60-talsbyggnaden var tidigare den sydvietnamesiska presidentens självständighetspalats och stormades av stridsvagnar den 30 april 1975, vilket kännetecknade Sydvietnams fall. Palatset har bevarats i sitt originalskick och stridsvagnarna finns ännu att beskåda nära entrégrindarna.

Därefter kör vi till det historiska centret för att besöka Kejsarens Jadepagod, en av Saigons mest intressanta pagoder. Vi tar oss vidare för en snabbvisit på den neo-romanska katedralen Notre Dame och det Centrala Postkontoret. Vi passerar förbi klassiska landmärken i europeisk stil, såsom det utsmyckade stadshuset (Hotel de Ville) och det gamla Operahuset (båda kan enbart beskådas från utsidan). Slutligen kommer vi till den centrala marknaden Ben Thanh, där försäljare visar upp en oändlig rad med varor och hantverk för alla smaker. Transfer till flygplatsen för hemresa.

INGÅR PAKETPRIS 
 Flyg t/r reguljärt till Hanoi och hem från Saigon (Ho Chi Minh)

• Flygskatter & bränsletillägg
• Hotellvistelse i turistklass, del i Dubbelrum
• Frukost enligt program
• Samtliga transporter och utfärder enligt program
• Entréavgifter
• Lokal engelsktalande guide

INGÅR EJ PAKETPRIS 
• Visum
• Övriga måltider än nämnd ovan
• Dricks
• Personliga utgifter
• Avbeställningsskydd
• Reseförsäkring
• Övrigt som inte är nämnd ovan
• Tillvalsmöjlighet: Flyg t/r reguljärt i Business Class

Paketpris avser per person i delat dubbel- eller trippelrum, tillägg singelrum (eget rum). Barnrabatter finns 0-11 år. Pris avser lägstaprisperioder i mån av platser lediga, tilläggsperioder förekommer på flyg & boende. Kampanjer med lägre flygpriser förekommer också.

Indcens Nyhetsbrev!

Registrera dig, bli inspirerad och ta del av våra exklusiva specialerbjudanden! Vi skickar enbart ut relevant information!