Indcen ResorIndcen Resor
Forgot password?

Klassiska Rundresan Vietnam

En klassisk rundresa i Vietnam

Upplev det bästa i Vietnam, ett sprudlande land med mörkt förflutet


Följ med på en resa genom underbara Vietnam – ett mångsidigt land som charmar besökaren med sin rika kultur, vänliga befolkning och brokiga historia. Under denna händelserika resa får ni lära känna dagens moderna samhälle med västerländskt inflytande – men även göra en nostalgisk resa bakåt i tiden till landets dramatiska förflutna, dess traditioner och kulturarv.

Resplan & höjdpunkter
Dag 1: Ankomst Hanoi
Dag 2: Hanoi – Halong (stadsrundtur)
Dag 3: Halong – Hanoi – Hue (båttur i fantastiska Halong Bay)
Dag 4: Hue (matlagningskurs)
Dag 5: Hue – Danang – Hoi An (besök vid kungagravar)
Dag 6: Hoi An (båttur)
Dag 7: Hoi An – Danang – Hoi Chi Minh – Can Tho
Dag 8: Can Tho – Ben Tre – Ho Chi Minh (Mekongdeltat)
Dag 9: Ho Chi Minh (besök till tunnlarna) 
Dag 10: Ho Chi Minh – Hemfärd (sightseeing)

Dag 1: Hanoi
Ankomst till Hanoi. Transfer. Sightseeing i Hanois stadskärna med bil (med möjlighet att göra korta stopp på vägen för att ta bilder).

Hanoi är en blandning av långa, etablerade traditioner och moderna avtryck från den västerländska koloniseringen. Trädkantade boulevarder och koloniala byggnader ger staden en touch av västerländsk elegans, samtidigt som de trånga kvarteren med smala gränder bär på en charmig känsla av de senaste århundradena. Turen går genom Quan Su Pagoda, Sidenvägen, Hanoi järnvägsstation, Hoa Lo-fängelset och avslutningsvis Hanois operahus.
Övernattning i Hanoi.

Dag 2: Hanoi – Halong
Rundtur i staden som fortfarande andas mystik och charm. Smala gränder och traditionella butikshus gör staden spännande att utforska till fots, medan de vackra offentliga utrymmena – sjöar, parker, trädkantade boulevarder och monument – ger staden en elegans och harmoni med naturen vilket gör den unik bland asiatiska huvudstäder. 

Besök Ho Chi Minh Memorial Complex med besök på Ho Chi Minh Mausoleum, vilket innehåller Ho Chi Minhs balsamerade kropp (stängt på måndagar och fredagar samt i september och oktober). Vi ser utsidan av presidentpalatset och vandrar genom parken till Ho Chi Minh Stilt House, där Ho Chi Minh bodde från 1958 till sina sista dagar år 1969. Hemmet är bevarat i samma tillstånd som under hans liv och går att titta in på genom fönstren.

Fortsätt till miniatyren av 1000-talets One Pillar Pagoda och till Ho Chi Minh Museum, där mer än 120 000 dokument, föremål och filmer om presidentens liv och revolutionära arbete visas upp. Besök på Litteraturtemplet som består av fridfulla  innergårdar och eleganta portgångar. Det är tillslut dags att åka vidare åker vidare från Hanoi till vackra Halong Bay. Övernattning i Halong.

Dag 3: Halong – Hanoi – Hue
Transfer till/från hamnen i Tuan Chau. Båtutflykt genom Halongbukten inklusive lunch (halvdag, privat). Vi stiger ombord på den charmiga traditionella träbåten för en kryssning genom bukten. Lunch serveras på vägen.

Efter måltiden passerar vi förbi de världskända klippformationerna. I kärnan av öriket finns en underbar grotta kallad Thien Cung. Vi kliver av vid Halongpiren för att återvända till Hanoi.
Flygresa från Hanoi till Hue. Transfer. Övernattning i Hue.

Dag 4: Hue
Utflykt till byn Thuy Bieu med matlagningslektion. Vi anländer till Toa Kham Wharf där vi stiger ombord på en båt och kryssar på Perfume-floden. Vi stannar till vid Dong Ba-marknaden för att välja ut ingredienser inför matlagningslektionen. Vi besöker den ikoniska Thien Mu Pagoda innan vi beger oss till byn Thuy Bieu.

Vid ankomst kan man välja att promenera eller cykla runt i byn för att besöka ett växthus samt ett gammalt släkttempel. Vi besöker familjer som tillverkar rökelse och avgudabilder och lär oss mer om vietnamesiska traditioner. Vi deltar i matlagningslektionen och njuter av traditionella specialiteter till lunch. Vi får även uppleva traditionell fotvård! Sightseeing i den gamla kejserliga staden.

I hjärtat av Hue ligger Imperial Citadel, en enorm byggnad från 1800-talet och som formades efter den Förbjudna Staden i Peking. Originalväggarna sträckte sig över 10 km och var omringade av en bred vallgrav. Idag har de flesta byggnaderna förstörts på grund av bombningarna under Vietnamkriget, men de kvarvarande monumenten ger en fascinerande inblick i slottslivet under Nguyen-dynastin. Vi närmar oss staden förbi det slående Flag Tower, till det imponerande Ngo Mon Gate, huvudentrén till det kejserliga området. Vi går in på området med de rymliga innergårdarna och fridfulla lotusdammarna. Besök på Thai Hoa- palatset, den magnifikt utsmyckade representationssalen, Halls of the Mandarins, Nine Dynastic Urns, med flera. Övernattning i Hue.

Dag 5: Hue – Danang – Hoi An
Vi beger oss ut på landsbygden runt Hue till kungagraven Tu Duc. Tu Duc, den längst regerande vietnamesiska kejsaren, designade och byggde graven under sin livstid och använde den som plats för meditation och teaterföreställningar. Ta dig tid att andas in den lugna atmosfären och vandra runt bland innergårdar och lotusdammar. Därefter besöker vi kungagraven Khai Dinh, som är dramatiskt placerad på en sluttning.

Med fordon från Hue till Hoi An. Vi kör längs pittoreska bergsvägar med fantastisk utsikt över kustremsan. Höjdpunkter på vägen inkluderar den dramatiska Hai Van Pass, den höga skiljelinjen mellan Vietnams norra och södra klimatzoner; Lang Co, en underbar strandsträcka som böjer sig mellan en klarblå lagun, Östvietnamesiska Sjön och den stora kuststaden Danang. Besök på Cham Museum. Cham Museum innehåller den troligtvis bästa samlingen av Cham-konst i världen.
Övernattning i Hoi An.

Dag 6: Hoi An
Sightseeing med båttur på floden Thu Bon.

Den mysiga, bevarade handelsstaden Hoi An finns med på UNESCOs världsarvslista. Färggranna affärsbyggnader och tempel visar upp ett mångsidigt arv som går tillbaka till 1500- och 1600-talet, då staden var en betydelsefull hamn för den västerländska, kinesiska och japanska handeln. Idag är den ett livligt center för traditionellt hantverk och en shoppares dröm, som upptäcks bäst till fots. En stad känd för alla sina skräddare – passa på att sy upp något unikt!

Vandra längs kullerstensgatorna, förbi låga byggnader med kaklade tak, den sprudlande centrala marknaden och den lilla hamnen där färgglada båtar ligger förtöjda. Vandringsturen innehåller besök i ett privat hem, där familjemedlemmar har bott kontinuerligt sedan århundraden i en traditionell miljö, ett av familjekapellen som byggts av framstående handelsmän och styrande familjer för att hedra sina förfäder, samt en typisk pagod i kinesisk stil. Vi fortsätter till Sa Huynh museum, beläget nära Japanese Covered Bridge, som innehåller utställningar från den tidigaste perioden av Hoi Ans historia. Besök på hantverkstad i Hoi An där lokala produkter tillverkas. Slutligen besöker vi den berömda Japanese Covered Bridge, som först konstruerades år 1593 av den japanska folkgruppen i Hoi An för att sammanfoga staden med de kinesiska kvarteren på andra sidan strömmen.

På eftermiddagen går vi ombord på en lokal båt och kryssar nedför floden Thu Bon, njuter av den orörda naturen och stannar till för att se kruktillverkning och träsnideri i små byar, innan vi återvänder till Hoi Ans hamn. Övernattning i Hoi An.

Sightseeing i Hoi An med en båttur på floden Thu Bon. Den utsökt bevarade handelsstaden Hoi An deklarerades som UNESCO världsarv år 1999. Dess färggranna affärsbyggnader och tempel visar upp ett mångsidigt arv, som går tillbaka till 1500- och 1600-talet, då staden var en betydelsefull hamn för den västerländska, kinesiska och japanska handeln. Idag är den ett livligt center för traditionellt hantverk och en shoppares dröm, som upptäcks bäst till fots.

Vandra längs kullerstensgatorna, förbi låga byggnader med kaklade tak, den sprudlande centrala marknaden och den lilla hamnen där färgglada båtar ligger förtöjda. Vandringsturen innehåller besök i ett privat hem, där familjemedlemmar har bott kontinuerligt sedan århundraden i en traditionell miljö, ett av familjekapellen som byggts av framstående handelsmän och styrande familjer för att hedra sina förfäder, samt en typisk pagod i kinesisk stil. Vi fortsätter till Sa Huynh museum, beläget nära Japanese Covered Bridge, som innehåller utställningar från den tidigaste perioden av Hoi Ans historia. Besök på hantverkstad i Hoi An där lokala produkter tillverkas. Slutligen besöker vi den berömda Japanese Covered Bridge, som först konstruerades år 1593 av den japanska folkgruppen i Hoi An för att sammanfoga staden med de kinesiska kvarteren på andra sidan strömmen.

På eftermiddagen går vi ombord på en lokal båt och kryssar nedför floden Thu Bon, njuter av den orörda naturen och stannar till för att se kruktillverkning och träsnideri i små byar, innan vi återvänder till Hoi Ans hamn. Övernattning i Hoi An.

Dag 7: Hoi An – Danang – Ho Chi Minh – Can Tho
Transfer till Danangs flygplats & flyg till Ho Chi Minh
. Med fordon från Ho Chi Minh till Can Tho. Övernattning i Can Tho.

Dag 8: Can Tho – Ben Tre – Ho Chi Minh
Båtutflykt till Cai Rangs flytande marknad.

Från kajen Ninh Kieu tar vi en båt längs floden Can Tho. Under turen får du chansen att uppleva naturen i Mekongdeltat och om du har tur även några vilda djur. På den flytande marknaden får vi uppleva det dagliga livet, de plaskande paddeltagen, köparnas och säljarnas skratt och marknadens livfulla stämning. Många lokala produkter säljs här, speciellt ett stort utbud av frukt, många som du kanske aldrig sett förut. Vi stannar till vid marknadens rastplats och njuter av en kopp kaffe, te och den sköna atmosfären och handlar souvenirer till släkt och vänner.

Vi åker tillbaka till kajen Ninh Kieu. Resan på Mekongfloden där lokalt hantverk och kokosnötsgodis produceras. Njut av färsk frukt, en föreställning med traditionella sånger och beskåda det lokala vardagslivet. Ta en kort tur till ett typiskt lokalt hem för att smaka hemgjort honungste. Sedan fortsätter vi med små sampan-båtar genom de smala kanalerna och tittar på det dagliga livet längs flodbankarna.

Med fordon från Ben Tre till Ho Chi Minh.
Övernattning i Ho Chi Minh.

Dag 9: Ho Chi Minh
Utflykt till Cu Chi Tunnels och Tay Ninh (heldag – turen startar tidig morgon).

Från Saigon kör vi till Cu Chi Tunnels. Dessa tunnlar upptäcktes aldrig av amerikanerna och var en viktig vietnamesisk bas under kriget. Detta otroliga nätverk sträcker sig över 200 kilometer och grävdes ut för hand och kopplade samman ledningsplatser, sjukhus, skyddsrum och vapenfabriker. Idag kan man promenera genom området och lära sig mer om livet under kriget, se de skickligt gömda ingångarna och utarbetade fällorna. Du kan till och med våga dig in i tunnlarna varav vissa blivit modifierade för att kunna ta emot turister.

Efteråt går vi till Tay Ninh, födelseplatsen för den unika Cao Dai-religionen, en blandning av buddism, konfucianism, taoism, kristendom, islam och ursprunglig vietnamesisk andlig tro. Varje dag klockan tolv flockas anhängare iklädda färgglada rockar runt Cao Dais stora tempel för att delta i de dagliga bönestunderna, vilka besökare på ett respektfullt sätt kan beskåda från de övre balkongerna.
Resa tillbaka till Saigon. Övernattning i Saigon.

Dag 10: Ho Chi Minh
Sightseeing i staden!

Ho Chi Minh är en livfull storstad, full av energi. Överallt ser du mixen av det traditionella och moderna, en härligt kaotisk stad! Vi börjar turen med ett besök på Återföreningspalatset. Den här 60-talsbyggnaden var tidigare den sydvietnamesiska presidentens självständighetspalats och stormades av stridsvagnar den 30 april 1975, vilket kännetecknade Sydvietnams fall. Palatset har bevarats i sitt originalskick och stridsvagnarna finns ännu att beskåda nära entrégrindarna.

Därefter kör vi till det historiska centret för att besöka Kejsarens Jadepagod, en av Saigons mest intressanta pagoder. Vi tar oss vidare för en snabbvisit på den neo-romanska katedralen Notre Dame och det Centrala Postkontoret. Vi passerar förbi klassiska landmärken i europeisk stil, såsom det utsmyckade stadshuset (Hotel de Ville) och det gamla Operahuset (båda kan enbart beskådas från utsidan). Slutligen kommer vi till den centrala marknaden Ben Thanh, där försäljare visar upp en oändlig rad med varor och hantverk för alla smaker.

Här avslutar vi resan och tar transfer till flygplatsen för hemresa!

INGÅR
 Flyg t/r reguljärt till Hanoi och hem från Ho Chi Minh

• Flygskatter & bränsletillägg
• Hotellvistelse i turistklass, del i Dubbelrum
• Frukost enligt program
• Samtliga transporter och utfärder enligt program
• Entréavgifter
• Lokal engelsktalande guide

 

INGÅR EJ
• Visum
• Övriga måltider än nämnt ovan
• Dricks
• Personliga utgifter
• Avbeställningsskydd
• Reseförsäkring
• Övrigt som inte är nämnd ovan
• Tillvalsmöjlighet: Flyg t/r reguljärt i Business Class

Paketpris avser per person i delat dubbel- eller trippelrum, tillägg singelrum (eget rum). Barnrabatter finns 0-11 år. Pris avser lägstaprisperioder i mån av platser lediga, tilläggsperioder förekommer på flyg & boende. Kampanjer med lägre flygpriser förekommer också.

Indcens Nyhetsbrev!

Registrera dig, bli inspirerad och ta del av våra exklusiva specialerbjudanden! Vi skickar enbart ut relevant information!