Indcen Resor | Flyg, hotell, skräddarsyttIndcen Resor | Flyg, hotell, skräddarsytt
Forgot password?

Rundresa Klassiska Indien

Indien
Rundresor 🏯

17.000 kr

Intresseanmälan

En spännande rundresa till vackra, norra Indien!

En klassisk rundresa för att uppleva norra Indiens pärlor! Besök Indiens äldsta stad Varanasi – staden dit pilgrimer kommit sen urminnes tider. Upplev kontrasterna i livliga Delhi och beundra världsberömda Taj Mahal. En varierad resa på 10 dagar där Indiens spännande historia står i fokus. 

*Har du redan bokat flyg? Hör med oss för prisavdrag! Tips är även att välja att avsluta resan med sol & bad i exempelvis Goa – vi skräddarsyr alltid helt efter dina önskemål! 

Resplan & höjdpunkter
Dag 1: Flyg till Delhi
Dag 2: Delhi
Dag 3: Delhi – Varanasi 

Dag 4: Varanasi (båttur)
Dag 5: Varanasi – Khajuraho (tempeltur)
Dag 6: Khajuraho – Agra (Orcha)
Dag 7: Agra
Dag 8: Agra – Fatehpur Sikri – Jaipur (Taj Mahal, Agra Fort & Fatehpur Sikri)
Dag 9: Jaipur (Hawa Mahal, Amber Fort + City Palats + Jantar Mantar)
Dag 10: Jaipur – Delhi
Dag 11: Delhi – hem eller vidare i Indien

DAG 1: Flyg Skandinavien – Delhi

DAG 2: Delhi
Vår representant tar emot er vid flygplatsen. Transfer till hotell.

Privat guidad stadsrundtur i Delhi. Delhis över 1000åriga historia har lämnat kvar mycket att se. I början av 1900-talet flyttade Britterna huvudstaden från Calcutta till Delhi och resultatet blev en ny stadsdel – New Delhi. Vid paradgatan Raj Path finns parlamentshuset, presidentpalatset och minnesmärket India Gate. Trevliga Connaugth Place med restauranger och shopping är högst uppskattad.

Sightseeingen blir inte komplett utan den spännande cykelrikshaw-turen från Jama Masjid genom Chandni Chowk-basaren till Röda Fortet! Här finns även Mahatma Gandhis minnesmärke från 1948.

DAG 3: Delhi – Varanasi
Transfer till flyg mot Varanasi. Vi ankomst transfer till hotell. Varanasi är en av världens äldsta städer som utöver att vara ett pilgrimsort också är en gammal lärostad dit barn kom från när och fjärran för att få en högre utbildning. En helig stad där liv och död möts – hit kommer man för att bada i Gagnes men även för att bli kremerad här efter sin död. Se hur livet pågår i staden och hör historier om att det var här gudarna Shiva och Parvati gifte sig. Vi lovar att du inte kommer åka här ifrån oberörd!

DAG 4: Varanasi
Guidad båttur vid soluppgången på den heliga floden Ganges – en upplevelse i stämningsfull miljö som inte går att beskriva med ord. På eftermiddagen besöker ni Sarnath där Buddha predikade första gången efter att blivit upplyst. Prinsen Gautam Siddhart valde bort sitt kungliga liv för att förstå livets mening och bli munk. Hans lärdom har omfamnats i stora delar av världen och har faktiskt en större efterföljande krets utanför Indien.

DAG 5: Varanasi – Khajuraho
Transfer till flyg till Khajuraho. Vid ankomst transfer till hotell. Den mäktiga Chandeladynastin dyrkade gudarna här för över 1000 år sedan. Idag vittnar byn om en skaparkraft som får en att tappa andan, skulpturerna är mästerverk med djupa budskap – förbered dig för många spännande historier under tempelguidningen!

DAG 6: Khajuraho – Agra
Färd genom landsbygden till Orchha, en by med ståtliga palats! En förfallen, charmig by full av historia. Här är allt behändigt litet och du har gångavstånd till allt. Därefter tar ni tåg till Agra. Transfer till hotell.

DAG 7: Agra
Agra var maktcentrum för de mäktiga mogulerna, som härskade i norra Indien i sju generationer. Efter frukost, guidad rundtur. Besök Taj Mahal, ett av världens sju underverk. Ett vackert minnesmärke som tog 22 år att bygga. Med sin vita marmor är palatset bländande vackert – ta vara på stunden och fyll kameran med bilder! Besök sedan Agra Fort, en historiefylld plats.

DAG 8: Agra – Fatehpuri Sikri – Jaipur
Avgång till Jaipur. På vägen guidad tur i Fatehpur Sikri, den nya huvudstaden som lät byggas av Akbar den store. Staden övergavs senare på grund av vattenbrist och är numera ett museum med välbevarade och pampiga byggnader.

I Jaipur är alla byggnader rosa – en färg som står för gästfrihet och som ursprungligen målades för att välkomna prinsen av Wales år 1876. Jaipur erbjuder bra shopping och här kan du passa på att köpa skräddasydda kläder! Incheckning på hotell.

DAG 9: Jaipur
Guidad rundtur! 

Hawa Mahal, Vindarnas palats – härifrån tittade hovets damer ut över staden utan att själva bli sedda. I basarerna pågår affärerna för fullt – det erbjuds allt från kryddor, mattor till ädelstenar. Besök Amber fort – en underbar, gammal fästning. I City Palatsets museum finns kungliga dräkter, forna vapen och konst. Här i den privata delen, bor fortfarande den nuvarande Maharadjan med sin familj.

DAG 10: Jaipur – Delhi
Er chaufför hämtar från hotell för färd mot Delhi. Övernattning på hotell.

DAG 11: Avgång Delhi 
Här är resan slut och flyget går hem eller vidare mot nya äventyr/ förlängningsprogram. 

INGÅR
• Boende på bra första klasshotell med frukost

• Rundturerna med engelsktalande guide inkl. entréavgifter
• Transfers med bil och chaufför, inrikesflyg, tåg

 

INGÅR EJ
• Måltidsdrycker, övrigt som inte inkluderas ovan

 

TILLVAL
• Enkelrum
• 
Deluxeklass boende (dyrare)/Turistklass boende (billigare)
• Avbeställningsskydd/reseförsäkring
• Flyg till Indien (boka hos oss och spara  300 kr)
• Förlängning av resan – vi skräddarsyr enligt önskemål, hör med oss!

Barnrabatter finns 0-11 år
Visum behövs för Indien (www.indcen.se/visum)

Visum till Indien behövs!

E-Visum / visa on arrival –  Nyhet! för vistelse upptill 60 dagar. Ska sökas senast 5 dagar före avresa. Hemsidan kräver snabb ifyllning av svar till frågorna samt skannad pass och bild på sökande. Man ska inte ha ursprung från Indiens grannländer – då ska visumet istället sökas på visumkontoret!
Klicka här för att komma till e-visum ansökningssida!

Indcen Resor kan hjälpa med sökandet av e-visumet – vi tar 350 kr  servicearvode utöver de 80 USD.
E-visumet mailas direkt till resenärens mail, godkännande ska skrivas ut och tas med för att bekräfta till flygbolaget att visumet finns att erhålla vid ankomst i Indien. Obs! Räkna med att det kan ta ca 1 timme extra vid ankomsten, så kom ihåg att ha marginal för eventuellt anslutningsflyg/tåg ifall du ska åka vidare på en gång.

Visum som stämplas i passet  –  hanteringen sker hos visumkontoret.
David Bagaresgatan 26, Stockholm:
Klicka här för att komma till visumkontorets hemsida!

OBS! Passet måste vara giltigt i sex månader efter hemkomsten från Indien.

Då regler och avgifter kan ändras med kort varsel är det viktigt att du går in på hemsidan för aktuell information och kontroll i samband med att du ska ansöka om visum. Felaktigt visumformulär eller inbetalning kan medföra extra avgifter och försening i hanteringen.
På anvisning av Indiens regering har biometriska rutiner, (fingeravtryck och ansikstsscan) införts vid ansökan av visum till Indien.

Indcens Nyhetsbrev!

Registrera dig, bli inspirerad och ta del av våra exklusiva specialerbjudanden! Vi skickar enbart ut relevant information!