Indcen ResorIndcen Resor
Forgot password?

Kapstaden (Cape Town) Sydafrika med Äventyrsresa genom Namibia

Kapstaden med Äventyrsresa genom Namibia

Inled er resa med fyra nätter i vackra Kapstaden för att sedan följa med på en äventyrsresa som tar er genom västra Sydafrika, Northern Cape och upp genom Namibia. Turen till och genom Namibia är med fasta avgångar. Ni avslutar med två härliga nätter på N/a’ankuse Lodge där ni har möjlighet att stifta närmare bekantskap med såväl ökenlo som geparder och andra djur. En fantastisk avslutning på ert äventyr i Afrika !

Dag 1 – Flyg till Kapstaden
Dag 2 – ankomst Kapstaden
Dag 3 – Kapstaden med halvdag city tour
Dag 4 – Kapstaden med heldagstur Kaphalvön
Dag 5 – Kapstaden med heldagstur i vindistrikten
Dag 6 – Kapstaden – Cederberg Mountains
Dag 7 – Cederberg Mountains – Namibia, Orange River
Dag 8 – Gariep ( Orange ) River – Fish River Canyon
Dag 9 – Fish River Canyon – Namib – Naukluft National Park
Dag 10 – Namib-Naukluft National Park / Sossusvlei Dunes
Dag 11 – Namib – Naukluft National Park – Swakopmund
Dag 12 – Swakopmund
Dag 13 – Swakopmund – Khorixas
Dag 14 – Khorixas – Kamanjab
Dag 15 – Kamanjab – Etosha National Park
Dag 16 – Etosha National Park
Dag 17 – Etosha National Park – Windhoek
Dag 18 – Windhoek – N/a’ankuse Lodge
Dag 19 – N/a’ankuse Lodge
Dag 20 – Transfer till flygplatsen

Observera att programmet kan modifieras och skräddarsys i stor utsträckning. Exempelvis om ni vill lägga till eller ta bort några utflykter i Kapstaden, minska antalet nätter i början eller i slutet (i Kapstaden och/eller på N/a’ankuse Lodge).

DAGSPROGRAM:

DAG 1 Sverige – Kapstaden:
Flygresa ner till Sydafrika

DAG 2 Ankomst Kapstaden:
Dagen till ert förfogande för egna strövtåg.
Boende: The Hyde

DAG 3:
Idag görs en intressant halvdagstur i historiska delen av Kapstaden. Ni kommer att besöka Cape Malay kvarteren och Bo-Kaap, Castle of Good Hope samt Company Gardens och Greenmarket Square för afrikansk kuriosa. Eftermiddagen kan ni ägna åt egna strövtåg t ex genom Victoria och Alfred Waterfront för att njuta av atmosfären, bra restauranger och butiker.
Boende: The Hyde
Måltider: Frukost

DAG 4 Cape Peninsula:
Utflykt till den storslagna naturen och Kaphalvöns vilda djur. Den som vill tar en båttur till Duiker Island (kostnad tillkommer ca 60 ZAR/person), där tusentals Cape Fur Seals lever. Lunch i den mysiga marina kustbyn Simon’s Town. Vi kommer även få se en av Sydafrikas två landbaserade Afrika Penguin kolonier i Boulders Beach (entreé avgift tillkommer ca 55 ZAR/person). Vi fortsätter längs kusten via False Bay till Godahoppsudden. Här kan du ta bilder vid den sydvästra spetsen av den afrikanska kontinenten och njuta av en uppfriskande promenad upp till Cape Point fyren för att beundra de dramatiska bergsklipporna. Även linbana upp finns, mot extra kostnad ca 70 ZAR/person. Dagen avslutas vid den vackra Kirstenbosch National Botanical Gardens. Åter till hotellet. Heldag exkl lunch.
Boende: The Hyde
Måltider: Frukost

Dag 5 Cape Winelands:
Vin och Gourmet utflykt i vindistriktet Winelands, med besök i den charmiga staden Stellenbosch, som är centrum i Sydafrikas vinindustri, och även känt för sina stora ekar. Vidare till Franschhoek för lunch, gourmet kökets juvel. Vi visar dig våra favorit pärlor och besöker även en vinkällare – det mesta för att reta alla dina smaklökar! Åter till hotellet. Heldag exkl lunch.

Boende: The Hyde
Måltider: Frukost

Dag 6 Kapstaden – Cederberg Mountains:
Innan vi lämnar Kapstaden gör vi ett kort stopp för fotografering vid Table View där man har en spektakulär panoramautsikt över Taffelberget. Resan fortsätter mot vackra Cederberg regionen döpt efter regionens majestätiska Clanwillian Cederträd. På vägen till Cederberg stannar vi vid en lokal vingård för en vinprovning, följt av en guidad vandring i Cederberg regionen. Vid ankomsten till vårt boende får en vi en fullständig genomgång av våra guider för turen.
Boende: Citrusdal Lodge
Måltider: Frukost Lunch och middag
Antal kilometer idag:
Kapstaden – Clanwilliam ca 245 Km

DAG 7 – Cederberg Mountains – Namibia, Orange River:
I dag reser vi genom Norra Kapprovinsen och Namaqualand. Efter att ha korsat den namibiska gränsen checkar vi in i de härliga stugorna med utsikt över floden The Orange River som utgör gränsen mellan Sydafrika och Namibia.
Boende: Felix Unite Cabanas
Måltider: Frukost, Lunch, Middag
Antal kilometer idag: 470 km

DAG 8 – Gariep (Orange) River – Fish River Canyon:
På morgonen finns det möjlighet att göra en valfri kanottur ner längs Gariep River eller spendera lite avkopplande tid vid lägret eller längs floden. Efter lunch reser vi norrut till fantastiska Fish River Canyon som är världens näst största kanjon, här tar vi en naturskön vandring längs kanten. Senare återvänder vi till Ai-Ais Resort där vi checkar in på vårt boende för att sedan njuta av de varma källorna.
Boende: Ai-Ais Resort
Måltider: Frukost, Lunch, Middag
Antal kilometer idag: 255 km

DAG 9 – Fish River Canyon – Namib – Naukluft National Park:
Resan fortsätter mot nationalparken Namib-Naukluft är en av Namibias pärlor. Här kommer vi att se de enorma sanddynerna i Soussvleis ökenområde och häpnas över det märkliga och varierande lanskapet i parken. Med sina 50,000km2 stora yta är Namib-Naukluft National Park inte bara en av Afrikas största nationalparker utan även större än hela Schweiz. Vår lodge där vi ska bo under vårt besök i parken heter Hammerstein Lodge and Rest Camp och ligger utanför parken.
Måltider: Frukost, Lunch, Middag
Antal kilometer idag: 530 km

DAG 10 – Namib-Naukluft National Park / Sossusvlei Dunes:
Vi har en hel dag i Namib-Naukluft nationalpark som börjar med en promenad upp Dune 45 för en fantastisk utsikt och fototillfälle. Senare tar vi oss vidare in i Sossusvlei för att se de svepande röda sanddynerna och häpnadsväckande landskap. På eftermiddagen gör vi en kort promenad till Sesriem Canyon.
Boende: Hammerstein Lodge
Måltider: Frukost, Lunch, Middag
Antal kilometer idag: 200km (roundtrip)

DAG 11 – Namib – Naukluft National Park – Swakopmund:
Efter ett kort fotostopp då vi korsar Stenbockens vändkrets, får vi sällskap av en lokal expert som tar oss på en guidad vandring för att lära oss mer om öknens unika ekosystem. Därifrån kommer vi att resa mot Swakopmund, utgångspunkten för extremsport och andra äventyr på Namibias atlantkust. På vägen till Swakopmund stannar vi till vid Walvis Bay lagunen, där ofta flamingos ses. Innan vi äter middag på en av de lokala restaurangerna finns det tid att få utforska staden.
Boende: Gruner Kranz Courtyard eller Amapuri Traveller Lodge.
Måltider: Frukost, Lunch, Middag
Antal kilometer idag: 395km

DAG 12 – Swakopmund:
Idag har vi chansen att uppleva adrenalinfyllda atmosfären som Swakopmund erbjuder. Bland annat finns möjlighet att hoppa fallskärm, köra fyrhjuling eller åka sandboard. För den som vill ha lite lugnare alternativ kan man gå på vandring med guide där man får uppleva den rika floran och faunan i området eller ta en promenad runt Swakopmunds butiker och utforska staden ytterligare.
Boende: Gruner Kranz Courtyard eller Amapuri Traveller
Måltider: Frukost

DAG 13 – Swakopmund – Khorixas:
I dag beger vi oss inåt landet mot Khorixas. Vi gör ett stopp på vägen i Spitzkoppe, där vi får tid att njuta av och utforska de enorma granitmonoliterna med vår guide. På eftermiddagen besöker vi den förstenade skogen (kan göras följande morgon).
Boende: Igowati Lodge
Måltider: Frukost, Lunch, Middag
Antal kilometer idag: 320km

Dag 14 – Khorixas – Kamanjab (Himba tribe):
Vi besöker ett Himba samhälle nära Kamanjab där vi får möjlighet att interagera med de människor som bor där och lära oss mer om Himba-stammen och dess folk.
Den inkomst som denna specifika stammen genererar från besöken går till utbildning av föräldralösa Himba barn och hjälper stammen i att ge dem en chans att lära sig om sin egen kultur och kulturarv.
Vi besöker en marknad i slutet av vårt besök, denna marknad är ett sätt för kvinnorna att etablera en liten inkomst, som används för sina egna privata utgifter, och det är upp till dig om du vill köpa något eller inte.
Boende: Oase Guest House
Måltider: Frukost, Lunch, Middag
Antal kilometer idag: 320km

DAG 15 – Kamanjab – Etosha National Park:
Idag reser vi vidare till Etosha Nationalpark som
är platsen för en av de mest unika “Game viewing” upplevelserna i Afrika. De glesa gräsmarkern tillåter stora möjligheter att se djur som normalt är gömda i tät vegetation. Vi kommer att åka på viltskådnings safari under en så kallad “game drive” på eftermiddagen och spendera kvällarna runt den livfulla vattenhålan där utmärkta fototillfällen kommer att ges.
Boende: Halali
Måltider: Frukost, Lunch, Middag
Antal kilometer idag: 90km

DAG 16 – Etosha National Park:
Vi spenderar hela dagen i Etosha nationalpark med heldags “Gamedrive”.
Boende: Namutoni alt Okaukejo eller Halali.
Måltider: Frukost, Lunch, Middag

DAG 17 – Etosha National Park – Windhoek:
Efter en tidig morgonsafari beger vi oss mot Windhoek, huvudstaden i Namibia. På vägen stannar vi vid en populär hantverksmarknad där man kan pruta för handgjorda presenter att ta med hem. Vid ankomsten till Windhoek vår guide tar oss på en kort stadsrundtur i vår lastbil. Turen avslutas vid ankomsten i Windhoek, men det är trevligt att gå med i gruppen för en sista måltid tillsammans på Joes Beer House.
Måltider: Frukost
Boende: Arebbusch Lodge.
Antal kilometer idag: 430km

DAG 18 – Windhoek – N/a’ankuse Lodge:
Transfer till trevliga N/a’ankuse Lodge som ligger endast 42km öster om Windhoek och är ett lyxigt boende där all vinst från verksamheten går till de sociala projekt i Namibia som organisationen N/a’an ku se driver.
Måltider: Frukost, Lunch, Middag
Boende: N/a’ankuse Lodge
Antal kilometer idag: 42km

DAG 19 – N/a’ankuse Lodge:
Idag kommer vi få se och ta del av det fascinerande projektet med att återanpassa stora kattdjur till det fria. Vi får möjligheten att vara med under matningen av kattdjur som t.ex gepard. Vårt besök här stödjer organisationen och dessa vackra djurs möjligheter att överleva i det fria.
Boende: N/a’ankuse Lodge
Måltider: Frukost, Lunch, Middag (ex dryck)

DAG 20 – Transfer till flygplatsen:
Vi blir upphämtade på hotellet och beger oss till flygplatsen.

INGÅR PAKETPRIS:
 Flyg reguljärt till Kapstaden och hem från Windhoek
 Flygskatter & bränsletillägg
 Del i dubbelrum
 Transfer och måltider enligt program
 På Na/a’nkuse bor ni med helpension (frukost, lunch och middag) inkl en aktivitet per dag till ett värde av 500 NAD

INGÅR EJ I PAKETPRIS:
• 
Visum
 Personliga utgifer
 Avbeställningsskydd
 Reseförsäkring
 Övrigt som inte är nämnd ovan

Paketpris avser per person i delat dubbel- eller trippelrum, tillägg singelrum (eget rum). Pris avser lägstaprisperioder i mån av platser lediga, tilläggsperioder förekommer på flyg & boende. Kampanjer med lägre flygpriser förekommer också.

MISSA INTE VÅRA NYHETER!
Indcens Nyhetsbrev
Registrera dig för vårt nyhetsbrev, bli inspirerad och ta del av våra exklusiva specialerbjudanden!
JA TACK!
Vi skickar enbart ut relevanta nyheter och delar inte dina uppgifter.

Indcens Nyhetsbrev!

Registrera dig, bli inspirerad och ta del av våra exklusiva specialerbjudanden! Vi skickar enbart ut relevant information!
JA TACK!