Indcen ResorIndcen Resor
Forgot password?

Kapstaden (Cape Town) Sydafrika med Äventyrsresa genom Namibia đŸŸ

Kapstaden med Äventyrsresa genom NamibiaÂ đŸŸ

Inled Er resa med fyra nĂ€tter i vackra Kapstaden för att sedan följa med pĂ„ en Äventyrsresa som tar er genom vĂ€stra Sydafrika, Northern Cape och upp genom Namibia. Turen till och genom Namibia Ă€r med fasta avgĂ„ngar. Ni avslutar med tvĂ„ hĂ€rliga nĂ€tter pĂ„ N/a’ankuse Lodge dĂ€r ni har möjlighet att stifta nĂ€rmare bekantskap med sĂ„vĂ€l ökenlo som geparder och andra djur. En fantastisk avslutning pĂ„ Ert Ă€ventyr i Afrika!

Dag 1 – Flyg till Kapstaden
Dag 2 – Ankomst Kapstaden
Dag 3 – Kapstaden med halvdag city tour
Dag 4 – Kapstaden med heldagstur Kaphalvön
Dag 5 – Kapstaden med heldagstur i vindistrikten
Dag 6 – Kapstaden – Cederberg Mountains
Dag 7 – Cederberg Mountains – Namibia, Orange River
Dag 8 – Gariep ( Orange ) River – Fish River Canyon
Dag 9 – Fish River Canyon – Namib – Naukluft National Park
Dag 10 – Namib-Naukluft National Park / Sossusvlei Dunes
Dag 11 – Namib – Naukluft National Park – Swakopmund
Dag 12 – Swakopmund
Dag 13 – Swakopmund – Khorixas
Dag 14 – Khorixas – Kamanjab
Dag 15 – Kamanjab – Etosha National Park
Dag 16 – Etosha National Park
Dag 17 – Etosha National Park – Windhoek
Dag 18 – Windhoek – N/a’ankuse Lodge
Dag 19 – N/a’ankuse Lodge
Dag 20 – Transfer till flygplatsen

Observera att programmet kan modifieras och skrĂ€ddarsys i stor utstrĂ€ckning. Exempelvis om ni vill lĂ€gga till eller ta bort nĂ„gra utflykter i Kapstaden, minska antalet nĂ€tter i början eller i slutet (i Kapstaden och/eller pĂ„ N/a’ankuse Lodge).

đŸŸ DAGSPROGRAM ⬇

DAG 1 Sverige – Kapstaden
Flygresa ner till Sydafrika.

DAG 2 Ankomst Kapstaden
Dagen till ert förfogande för egna strövtÄg.
Boende: The Hyde.

DAG 3:
Idag görs en intressant halvdagstur i historiska delen av Kapstaden. Ni kommer att besöka Cape Malay kvarteren och Bo-Kaap, Castle of Good Hope samt Company Gardens och Greenmarket Square för afrikansk kuriosa. Eftermiddagen kan ni Àgna Ät egna strövtÄg t ex genom Victoria och Alfred Waterfront för att njuta av atmosfÀren, bra restauranger och butiker.
Boende: The Hyde.
MĂ„ltider: Frukost.

DAG 4 Cape Peninsula
Utflykt till den storslagna naturen och Kaphalvöns vilda djur. Den som vill tar en bĂ„ttur till Duiker Island (kostnad tillkommer ca 60 ZAR/person), dĂ€r tusentals Cape Fur Seals lever. Lunch i den mysiga marina kustbyn Simon’s Town. Vi kommer Ă€ven fĂ„ se en av Sydafrikas tvĂ„ landbaserade Afrika Penguin kolonier i Boulders Beach (entreĂ© avgift tillkommer ca 55 ZAR/person). Vi fortsĂ€tter lĂ€ngs kusten via False Bay till Godahoppsudden. HĂ€r kan du ta bilder vid den sydvĂ€stra spetsen av den afrikanska kontinenten och njuta av en uppfriskande promenad upp till Cape Point fyren för att beundra de dramatiska bergsklipporna. Även linbana upp finns, mot extra kostnad ca 70 ZAR/person. Dagen avslutas vid den vackra Kirstenbosch National Botanical Gardens. Åter till hotellet. Heldag exkl lunch.
Boende: The Hyde.
MĂ„ltider: Frukost.

Dag 5 Cape Winelands
Vin och Gourmet utflykt i vindistriktet Winelands, med besök i den charmiga staden Stellenbosch, som Ă€r centrum i Sydafrikas vinindustri, och Ă€ven kĂ€nt för sina stora ekar. Vidare till Franschhoek för lunch, gourmet kökets juvel. Vi visar dig vĂ„ra favorit pĂ€rlor och besöker Ă€ven en vinkĂ€llare – det mesta för att reta alla dina smaklökar! Åter till hotellet. Heldag exkl lunch.

Boende: The Hyde.
MĂ„ltider: Frukost.

Dag 6 Kapstaden – Cederberg Mountains
Innan vi lÀmnar Kapstaden gör vi ett kort stopp för fotografering vid Table View dÀr man har en spektakulÀr panoramautsikt över Taffelberget. Resan fortsÀtter mot vackra Cederberg regionen döpt efter regionens majestÀtiska Clanwillian CedertrÀd. PÄ vÀgen till Cederberg stannar vi vid en lokal vingÄrd för en vinprovning, följt av en guidad vandring i Cederberg regionen. Vid ankomsten till vÄrt boende fÄr en vi en fullstÀndig genomgÄng av vÄra guider för turen.
Boende: Citrusdal Lodge.
MĂ„ltider: Frukost, Lunch & Middag (Helpension).
Antal kilometer idag: Kapstaden – Clanwilliam ca 245 Km.

DAG 7 – Cederberg Mountains – Namibia, Orange River
I dag reser vi genom Norra Kapprovinsen och Namaqualand. Efter att ha korsat den namibiska grÀnsen checkar vi in i de hÀrliga stugorna med utsikt över floden The Orange River som utgör grÀnsen mellan Sydafrika och Namibia.
Boende: Felix Unite Cabanas.
MĂ„ltider: Frukost, Lunch & Middag (Helpension).
Antal kilometer idag: 470 km.

DAG 8 – Gariep (Orange) River – Fish River Canyon
PÄ morgonen finns det möjlighet att göra en valfri kanottur ner lÀngs Gariep River eller spendera lite avkopplande tid vid lÀgret eller lÀngs floden. Efter lunch reser vi norrut till fantastiska Fish River Canyon som Àr vÀrldens nÀst största kanjon, hÀr tar vi en naturskön vandring lÀngs kanten. Senare ÄtervÀnder vi till Ai-Ais Resort dÀr vi checkar in pÄ vÄrt boende för att sedan njuta av de varma kÀllorna.
Boende: Ai-Ais Resort.
MĂ„ltider: Frukost, Lunch & Middag (Helpension).
Antal kilometer idag: 255 km.

DAG 9 – Fish River Canyon – Namib – Naukluft National ParkÂ đŸŸ
Resan fortsÀtter mot nationalparken Namib-Naukluft Àr en av Namibias pÀrlor. HÀr kommer vi att se de enorma sanddynerna i Soussvleis ökenomrÄde och hÀpnas över det mÀrkliga och varierande lanskapet i parken. Med sina 50,000km2 stora yta Àr Namib-Naukluft National Park inte bara en av Afrikas största nationalparker utan Àven större Àn hela Schweiz. VÄr lodge dÀr vi ska bo under vÄrt besök i parken heter Hammerstein Lodge and Rest Camp och ligger utanför parken.
MĂ„ltider: Frukost, Lunch & Middag (Helpension).
Antal kilometer idag: 530 km.

DAG 10 – Namib-Naukluft National Park / Sossusvlei Dunes
Vi har en hel dag i Namib-Naukluft nationalpark som börjar med en promenad upp Dune 45 för en fantastisk utsikt och fototillfÀlle. Senare tar vi oss vidare in i Sossusvlei för att se de svepande röda sanddynerna och hÀpnadsvÀckande landskap. PÄ eftermiddagen gör vi en kort promenad till Sesriem Canyon.
Boende: Hammerstein Lodge.
MĂ„ltider: Frukost, Lunch & Middag (Helpension).
Antal kilometer idag: 200 km (Roundtrip).

DAG 11 – Namib – Naukluft National Park – Swakopmund
Efter ett kort fotostopp dÄ vi korsar Stenbockens vÀndkrets, fÄr vi sÀllskap av en lokal expert som tar oss pÄ en guidad vandring för att lÀra oss mer om öknens unika ekosystem. DÀrifrÄn kommer vi att resa mot Swakopmund, utgÄngspunkten för extremsport och andra Àventyr pÄ Namibias atlantkust. PÄ vÀgen till Swakopmund stannar vi till vid Walvis Bay lagunen, dÀr ofta flamingos ses. Innan vi Àter middag pÄ en av de lokala restaurangerna finns det tid att fÄ utforska staden.
Boende: Gruner Kranz Courtyard eller Amapuri Traveller Lodge.
MĂ„ltider: Frukost, Lunch & Middag (Helpension).
Antal kilometer idag: 395 km.

DAG 12 – Swakopmund
Idag har vi chansen att uppleva adrenalinfyllda atmosfÀren som Swakopmund erbjuder. Bland annat finns möjlighet att hoppa fallskÀrm, köra fyrhjuling eller Äka sandboard. För den som vill ha lite lugnare alternativ kan man gÄ pÄ vandring med guide dÀr man fÄr uppleva den rika floran och faunan i omrÄdet eller ta en promenad runt Swakopmunds butiker och utforska staden ytterligare.
Boende: Gruner Kranz Courtyard eller Amapuri Traveller.
MĂ„ltider: Frukost.

DAG 13 – Swakopmund – Khorixas
I dag beger vi oss inÄt landet mot Khorixas. Vi gör ett stopp pÄ vÀgen i Spitzkoppe, dÀr vi fÄr tid att njuta av och utforska de enorma granitmonoliterna med vÄr guide. PÄ eftermiddagen besöker vi den förstenade skogen (kan göras följande morgon).
Boende: Igowati Lodge.
MĂ„ltider: Frukost, Lunch & Middag (Helpension).
Antal kilometer idag: 320 km.

Dag 14 – Khorixas – Kamanjab (Himba Tribe)
Vi besöker ett Himba samhÀlle nÀra Kamanjab dÀr vi fÄr möjlighet att interagera med de mÀnniskor som bor dÀr och lÀra oss mer om Himba-stammen och dess folk.
Den inkomst som denna specifika stammen genererar frÄn besöken gÄr till utbildning av förÀldralösa Himba barn och hjÀlper stammen i att ge dem en chans att lÀra sig om sin egen kultur och kulturarv.
Vi besöker en marknad i slutet av vÄrt besök, denna marknad Àr ett sÀtt för kvinnorna att etablera en liten inkomst, som anvÀnds för sina egna privata utgifter, och det Àr upp till dig om du vill köpa nÄgot eller inte.
Boende: Oase Guest House.
MĂ„ltider: Frukost, Lunch & Middag (Helpension).
Antal kilometer idag: 320 km.

DAG 15 – Kamanjab – Etosha National ParkÂ đŸŸ
Idag reser vi vidare till Etosha Nationalpark som
Ă€r platsen för en av de mest unika ”Game viewing” upplevelserna i Afrika. De glesa grĂ€smarkern tillĂ„ter stora möjligheter att se djur som normalt Ă€r gömda i tĂ€t vegetation. Vi kommer att Ă„ka pĂ„ viltskĂ„dnings safari under en sĂ„ kallad ”game drive” pĂ„ eftermiddagen och spendera kvĂ€llarna runt den livfulla vattenhĂ„lan dĂ€r utmĂ€rkta fototillfĂ€llen kommer att ges.
Boende: Halali.
MĂ„ltider: Frukost, Lunch & Middag (Helpension).
Antal kilometer idag: 90 km.

DAG 16 – Etosha National ParkÂ đŸŸ
Vi spenderar hela dagen i Etosha nationalpark med heldags ”Gamedrive”.
Boende: Namutoni alt Okaukejo eller Halali.
MĂ„ltider: Frukost, Lunch & Middag (Helpension).

DAG 17 – Etosha National Park – Windhoek
Efter en tidig morgonsafari beger vi oss mot Windhoek, huvudstaden i Namibia. PÄ vÀgen stannar vi vid en populÀr hantverksmarknad dÀr man kan pruta för handgjorda presenter att ta med hem. Vid ankomsten till Windhoek vÄr guide tar oss pÄ en kort stadsrundtur i vÄr lastbil. Turen avslutas vid ankomsten i Windhoek, men det Àr trevligt att gÄ med i gruppen för en sista mÄltid tillsammans pÄ Joes Beer House.
MĂ„ltider: Frukost.
Boende: Arebbusch Lodge.
Antal kilometer idag: 430 km.

DAG 18 – Windhoek – N/a’ankuse Lodge
Transfer till trevliga N/a’ankuse Lodge som ligger endast 42km öster om Windhoek och Ă€r ett lyxigt boende dĂ€r all vinst frĂ„n verksamheten gĂ„r till de sociala projekt i Namibia som organisationen N/a’an ku se driver.
MĂ„ltider: Frukost, Lunch & Middag (Helpension).
Boende: N/a’ankuse Lodge.
Antal kilometer idag: 42 km.

DAG 19 – N/a’ankuse LodgeÂ đŸŸ
Idag kommer vi fÄ se och ta del av det fascinerande projektet med att Äteranpassa stora kattdjur till det fria. Vi fÄr möjligheten att vara med under matningen av kattdjur som t.ex gepard. VÄrt besök hÀr stödjer organisationen och dessa vackra djurs möjligheter att överleva i det fria.
Boende: N/a’ankuse Lodge.
MĂ„ltider: Frukost, Lunch & Middag (Helpension).

DAG 20 – Transfer till Flygplatsen
Vi blir upphÀmtade pÄ hotellet och beger oss till flygplatsen.

INGÅR PAKETPRIS ⬇
‱
 Flyg reguljÀrt till Kapstaden och hem frÄn Windhoek
‱ Flygskatter & brĂ€nsletillĂ€gg
‱ Del i Dubbelrum
‱ Transfer och MĂ„ltider enligt program
‱ PĂ„ Na/a’nkuse bor ni med helpension (frukost, lunch och middag) inklusive en aktivitet per dag till ett vĂ€rde av 500 NAD

INGÅR EJ PAKETPRIS ⬇
‱ 
Visum

‱ Personliga utgifer
‱ AvbestĂ€llningsskydd
‱ ReseförsĂ€kring
‱ Övrigt som inte Ă€r nĂ€mnd ovan

Paketpris avser per person i delat dubbel- eller trippelrum, tillÀgg singelrum (eget rum). Pris avser lÀgstaprisperioder i mÄn av platser lediga, tillÀggsperioder förekommer pÄ flyg & boende. Kampanjer med lÀgre flygpriser förekommer ocksÄ.

Indcens Nyhetsbrev!

Registrera dig, bli inspirerad och ta del av vÄra exklusiva specialerbjudanden! Vi skickar enbart ut relevant information!