Indcen ResorIndcen Resor
Forgot password?

Fartfylld Äventyrsresa Kambodja (Siem Reap, Phnom Penh, Kep & Kampong Som)

Kambodja
Kulturresor 🙏Rundresor 🏯

17.500 kr

Intresseanmälan

Kambodja – Fartfylld Äventyrsresa

Den stora rundresan i Kambodja. Resan startar i Siem Reap, där vi får gott om tid för att upptäcka och beundra de fantastiska templen i Angkor. Färden går vidare till Phnom Penh där vi besöker flera viktiga historiska platser. Resan avslutas med sol- & bad i Kampong Som.

DAGSPROGRAM 

Dag 1 Siem Reap:
Ankomst Siem Reap. Transfer till valt hotell. Sightseeing i Angkor, besök Angkor Wat. Angkor Wat är den nationella symbolen och anses vara höjdpunkten på resan till Kambodja. Den största, bäst bevarade och mest religiöst betydelsefulla av alla templen, imponeras besökare av dess storlek och vackra utformning, tillika de finstämda konstnärliga ristningar.

Besök Banteay Srei Temple, mindre i jämförelse med de andra Angkor templen, Banteay Srei anses vara juvelen av klassisk Khmerisk konst. Byggt i rosa sandsten, med väggarna täckta av utsökt bevarade och detaljrika skulpturer. På grund av sin ringa storlek, sagolika atmosfär och utomordentliga exempel på Khmerisk skulptur, är detta tempel ofta en favorit bland besökare. Ett annat tempel Banteay Samre från mitten av 1100-talet är tillägnat guden Vishnu, samt Angkor Thom. Den befästa staden Angkor Thom med en yta av 10 kkm omges av en mur med breda vallgravar, som erbjuder många av stadens populäraste sevärdheter. Övernattning i Siem Reap.

Dag 2 Siem Reap:
Frukost.
Utflykt till Kampong Kleang med båt. Kampong Kleang ligger ca 50 km från staden Siem Reap och är belägen vid det nordöstra stranden av Tonle Sap sjön. Vägen dit är bra men ganska smal. På båtturen kommer vi att utforska de flytande fiskebyarna som finns runt sjön. Du besöker också Banteay Kdei Temple, ett massivt buddhistiskt tempel från andra hälften av 1100-talet. Banteay Kdei är omgiven av fyra väggar där ytterväggarna mäter 500×700 meter. Sras Srang, en bäck mitt emot Banteay Kdei mäter 800 x 400 meter med en liten ö i mitten där endast stenfoten återstår av det som en gång var en trä tempel. Chau Say Tevoda byggdes under andra kvartalet av 1100-talet mitt emot Thommanon, tillägnad Shiva och Vishnu. Templet Ta Prohm, en av de populäraste attraktionerna i Angkor hittar man i oröjd djungeln och ser ut ungefär som resten av templen gjorde när det upptäcktes av Europeiska upptäcktsresanden. Vi besöker även Ta Keo, byggt av Jayavarman V som regerade från 968 till 1001, det första Angkoriska monumentet helt byggd i sandsten och tillägnat Shiva. Toppen på det centrala tornet är 50 meter högt och omgivet av fyra mindre torn. Övernattning i Siem Reap.

Dag 3 Siem Reap – Phnom Penh:
Frukost.
På morgonen finns det tid för egna strövtåg, sedan transfer till flygplatsen för flyg vidare till Phnom Penh. Ankomst-transfer i Phom Penh till valt hotell. Eftermiddag fri för egna strövtåg. Övernattning i Phnom Penh.

Dag 4 Phnom Penh:
Frukost.
Strax utanför Phnom Penh, i en lugn lantlig miljö, ligger The Killing Fields of Choeung Ek som ger en tydlig påminnelse om de grymheter som begicks under Pol Pot regimen. Tusentals människor dödades och begravdes i massgravar här mellan åren 1975 och 1978. Vi besöker TUOL SLENG MUSEUM (Museum of Genocide). Skolan Tuol Svay Prey High School, blev 1975 en anläggning för förhör och tortyr under Röda khmerernas regim, på den tiden känt som Security Prison 21, Prison 21, eller helt enkelt S-21 är i stort sett oförändrat, och här visas fotografier och utställningar som berättar om de tusentals offer som passerade genom dessa dörrar varav endast sju kom ut levande. Vi gör en sightseeing i Phnom Penh, en kaotisk, energisk och alltid lika fascinerande stad. Övernattning i Phnom Penh.

Dag 5 Phnom Penh – Kep:
Frukost.
Bilfärd från Phnom Penh till Kep, med sightseeing i Takeo, en provins söder of Phnom Penh med många intressanta historiska ställen som bland annat inkluderar Angkor Borei.
TONLE BATI: en sjö söder om Phnom Penh, med en vacker strand och det imponerande laterit-templet Ta Prohm.
TA PROHM: ett tempel byggt av kung Jayavarman VII (som regerade från 1181 till 1201) på en Khmerisk helgedom från 500-talet. En minnessten finns här som är från 1574 och innanför dem norra porten finns en staty av den hinduiska guden Preah Noreay.
PHNOM CHISOR: det viktigaste templet på denna kulle är tillverkad av laterit och tegel med snidade överliggare av sandsten. De inskriptioner som finns här är från 1000-talet och trädörrarna till helgedomen är dekorerade med intressanta sniderier.
ANGKOR BOREI: ett monument från 500-talet byggdes i laterit av kung Rudravarman av Funan och är en av de få kvarvarande platser med spår av Konungariket Funan (ett rike påverkat av Indien och tros ha spridit sig så långt som till södra Burma och Indonesien).
PHNOM DA: en kulle söder om Angkor Borei med fyra konstgjorda grottor, byggd som helgedomar. På toppen av berget finns ett fyrkantigt laterit-torn. Övernattning i Kep.

Dag 6 Kep:
Frukost.
Utflykt till grottorna i Phnom Ta’aun, Phnom Sia och Kampong Trach. Runt Kampot finns det en mängd grottor som är värda att utforska,t.ex. Phnom Ta-Aun och Phnom Sia som utgör en del av en kalkstens-formation med skorstenar och spännande klippformationer, varav några är vördade som helgedomar. I närheten av Kampong Trach finns en serie kalksten-grottor uthuggna i sidan av berget, prydda med pagoder och helgedomar.
Eftermiddagen till egna strövtåg. Övernattning i Kep.

Dag 7 Kep:
Frukost.
Utflykt med båt till Rabbit Island. Rabbit Island eller KOH TONSAY är allmänt känt, som en vacker och idyllisk liten ö invid kusten. Ön är belägen en halvtimmes resa med båt från Kep, och här finns flera trevliga stränder och ett litet fiske-samhälle. Stranden är långgrund och har en lång sluttning, vilket gör Koh Tonsay utmärkt för promenader och simning. Eftermiddag tid för egna strövtåg. Övernattning i Kep.

Dag 8 Kep – Kampong Som:
Frukost.
Från Kep åker vi till Preak Tuk Sap, på vägen besöker vi peppar och durianplantager, samt en krokodil farm. Vi försätter resan med båt nedströms och förbi tropiska skogar och mangroveträsk. Många olika sorters fåglar och djur bor i detta område som ligger nära Ream National Park. Under färden besöks fiskebyar och möjligheten finns att prova på fågelskådning eller spana på delfiner. Fortsätt till ön Koh Sampouch och platsen Kampong Som för övernattning.

Dag 9-11 Kampong Som:
Frukost. Dagen fri för egna aktiviteter. Övernattning i Kampong Som.

Dag 12 Kompong Som – hem
Frukost. Morgon till egna strövtåg. Senare transfer till flygplatsen för vidare flyg hemåt.

INGÅR PAKETPRIS 
• Flyg t/r reguljärt till Kambodja
• Flygskatter & bränsletillägg
• Engelsk talande guide
• Frukost
• Inrikes flyg Siem Reap – Phnom Penh
• Transport med a/c bil
• Sightseeing inkl. inträdes avgifter
• Boende i delat dubbel rum på mellanklass hotell

INGÅR EJ PAKETPRIS 
• Visum
• Personliga utgifter
• Avbeställningskydd
• Reseförsäkring
• Övrigt som inte är nämnd ovan

TILLVALSMÖJLIGHTER 
• Möjlighet till högre hotell standard
• Förlänga resan med yttligare några dagar sol o bad

Pris avser per person i delat dubbel- eller trippelrum. Tillägg enkelrum. Tilläggsperioder på flyg samt boende förekommer, pris avser lägstaprisperioder i mån av lediga platser.

Indcens Nyhetsbrev!

Registrera dig, bli inspirerad och ta del av våra exklusiva specialerbjudanden! Vi skickar enbart ut relevant information!