Indcen ResorIndcen Resor
Forgot password?

Boutique-lyx i fotogeniska Marocko

Marrakech Marocko
Kulturresor 🙏Rundresor 🏯

13.800 kr

Intresseanmälan

Boutique-lyx i fotogeniska Marocko 📸

En rundresa som passar perfekt för dig som besöker Marocko för första gången! Härlig balans mellan stökiga medinor & lugna kuststäder. Boende på bland annat exklusiva, populära boutique-hotell. Detta är en resa som innehåller så mycket fotogeniska platser att du kommer ha svårt att ta in allt. Vackert mosaikarbete, trädgårdar, romantiska takterrasser, pittoreska fiskebåtar och trånga gränder. Välkommen till magiska Marocko! 💎

Har du redan bokat flyg till Marocko? Kolla med oss för prisavdrag! Vi skräddarsyr alltid helt efter dina önskemål. 

Resplan & höjdpunkter
1: Ankomst Marrakech
2: Marrakech (Jardin Majorelle, Menara Gardens, Palais Bahia)
3: Marrakech – Essaouira
4: Essaouira – Agadir
5: Agadir (Oufela, Souk Al Had) 
6: Agadir – Marrakech
7: Marrakech
8: Avgång Marrakech

1: Flyg till Marrakech
Välkommen till Marrakech! Vid ankomst får ni transfer från flygplatsen till hotellet. Ni bor på ett vackert boutique-hotell i Gueliz, stadens nya del. Gueliz är allt det där som du kanske inte förväntar dig av Marocko, internationella kedjor, affärsmän och fancy restauranger. Det finns såklart mycket annat här också, men det är detta som framförallt skiljer Gueliz från stadens gamla del, medinan. Spendera dagen på egen hand, hotellet har pool och området gott om restauranger!
Boende på 2Ciels Luxury Boutiqe Hotel & SPA 

2: Marrakech
Förbered er på en heldag full av Marrakechs vackraste platser! Idag besöker ni Jardin Majorelle – en riktig oas i Marrakech! Majorelle är en trädgård skapad av konstnären Jaques Majorelle. Designern Yves Saint Laurent spenderade mycket tid här med Pierre Bergé, och när det blev tal om att trädgården skulle rivas på 80-talet så köpte dom stället och spenderade stora delar av åren här. Yves Saint Laurent ska ha sagt att inspirationen här var oändlig och det svårt att göra annat än att hålla med – trädgården är en riktig färgexplosion av blått, grönt, gult och rosa. Det finns även ett Berber-museum med föremål samlade av Yves Saint Laurent och Pierre Bergé. Ett måste helt enkelt när man besöker Marrakech.

Fortsätt vidare till Menara Gardens, ett stort parkområde med en fin sjö. Det är inte riktigt lika mycket turister som hittar hit som till kända Majorelle, men detta är en favorit bland lokalbefolkningen. Här ifrån ser ni Koutoubia-moskén, fortsätt dit! Ingen byggnad får vara högre än minareten vilket ni kommer uppskatta under dagarna här, det gör det lite lättare att lokalisera sig. Ät lunch på en lokal restaurang och besök sedan Palais Bahia från 1800-talet, mosaikarbetet är imponerande. Avsluta dagen vid torget Jama el fnaa. Fyllt av ormtjusare, försäljare och hennamålare så är det enkelt att förstå varför torget finns med på UNESCO´s världsarvslista.

3: Marrakech – Essaouira
Starta dagen tidigt med transfer till Essaouira! Essaouira är en liten, mysig fiskeby. Med en lång strand och en gammal stadsmur så är Essaouira en romantisk plats, ni är framme vid lunchtid och ni kommer garanterat lägga märke till stadens charmigt sömniga stämning. Ett perfekt avbrott efter Marrakech! Passa på att äta lunch på torget nere i hamnen – all fisk och skaldjur här är dagsfärsk och kvalitén är riktigt bra. Nere vid båtarna kan du till och med själv peka och välja vad du vill ha, så tillagar dom det direkt. Spendera dagen på egen hand med att utforska den lilla medinan, stämningen skiljer sig avsevärt från Marrakech. Det finns många historier om hur Jimi Hendrix, Bob Marley och Cat Stevens hämtade inspiration i Essaouira – förbered dig på minst en berättelse. Game of Thrones och många andra filmer har dessutom spelats in här.

På vägen till Essaouira stannar ni till vid ett kvinnokooperativ för att få en inblick i tillverkningen av Arganolja. Arganoljan kommer från Marocko, och det är den enda plats arganträdet finns på. Oljan har alltid varit populär här, men på senare år har det även nått övriga världen vilka positiva effekter oljan har! På vägen kommer ni antagligen få syn på trädklättrande getter, det är arganfrukten de vill åt.
Boende på Salut Maroc! Boutiqe Hotel 

4: Essaouira – Agadir
Lämna Essaouira och åk vidare till en annan kuststad lite längre söderut, efter ca 2.5 h når ni Agadir. Agadir förstördes rejält av en jordbävning på 60-talet, och när man sedan byggde upp staden igen så byggdes det mesta för att locka till sig turister. Det finns en lång, fin strand med strandpromenad, en ny fräsch hamn och mycket hotell. Här bor ni en bit utanför staden på Villa de Sousse Eco-lodge, ett miljövänligt personligt litet ställe. Vill ni hellre bo mitt i Agadir så fixar vi det istället. Strosa runt i staden på egen hand och se en lite annorlunda del av Marocko!
Boende på Ville De Sousse Eco-Lodge

5: Agadir
Gör idag ett besök till Agadir Oufela, den gamla medinan. Nu för tiden finns det bara en gammal mur kvar, men hit åker ni framför allt för utsikten. Besök sedan Souk Al Had, en lokal marknad. Här kan du fynda det mesta, tillbringa sedan resten av dagen på egen hand.

6: Agadir – Marrakech
Återvänd till Marrakech! När ni landade bodde ni i stadens nya del, nu kommer ni bo i Marrakechs hjärta, mitt i medinan. Det är enkelt att gå vilse i medinans myller, men det är också det som är lite av charmen. Bli inte orolig, på något sätt hamnar du alltid på Jama el fnaa! Ni fick ett smakprov av torget under era första dagar i staden, nu får ni tid att insupa atmosfären ytterligare. Jama en fnaa är medinans stora torg – en magisk plats, framför allt kvällstid. Då fylls torget av matvagnar, rök och sagoberättare. Stämningen är verkligen speciell och spenderar man inte minst en kväll här så missar man faktiskt en bit av Marrakech.
Boende på Riad El Houma

7: Marrakech
Spendera dagen på egen hand åt att utforska medinans tusentals små hål i väggen-butiker! Som ni säkert redan har märkt vid det här laget så är Marrakech shoppingens paradis. Passa även på att besöka ett hammam (turkiskt bad), det är nästan ett måste i Marocko och har ni inte gjort det hittills så är ett tips att tillbringa en stund den sista dagen på något härligt ställe. Medinan är full av vackra, exklusiva hammam, men även enklare budgetvarianter. Vad du än väljer så kommer upplevelsen vara genuin och ni får en sista chans att ladda batterierna inför resan hem. 

8: Avgång Marrakech
Nu är det dags att lämna Marocko för den här gången! Transfer till flygplatsen för avresa hem.

Priset är per person baserat på att 2 personer åker ihop, är ni fler så blir det billigare.
*4 personer fr. 11.400 /per person 
*6 personer fr. 10.700 /per person

INGÅR

• Flyg t/r Marrakech
• 2 nätters boende på 2ciels luxury Boutique hotel & SPA
• 1 natts boende på Salut Maroc! Boutique hotel
• 2 nätters boende på Villa Sousse Eco-lodge/ eller Agadir La Suit
• 2 nätters boende på Riad El Houma
• All transfer enligt resplan
• Guidad tur i Marrakech med entréavgift till Jardin Majorelle, Palais Bahia
• Lunch under guidad tur i Marrakech
• Halvdag guidad tur i Agadir

HOTELL 

Marrakech – 2ciels luxury Boutique hotel & SPA 
Essaouira – Salut Maroc! Boutique hotel
Agadir – Villa Sousse Eco lodge/ eller Agadir La suit Boutique hotel 
Marrakech – Riad El Houma 

INGÅR EJ

• Personliga kostnder & övrigt som inte nämns ovan

2Ciels Luxury Boutique Hotel & SPA 
Rue Oued EL Makhazine, Angle Rue Imam Chafai
2Ciels är beläget mitt i Gueliz, den nya delen av Marrakech. Det är fräsch och medvetet inrett, rummen är rymliga och designade. På takterrassen finns en pool & Lola Skylounge. Här serveras tapas med en fräsch touch, du har dessutom panoramavy över staden och Atlasbergen. Restaurangen Patron De La Mar är känd för att vara en av de bästa fisk- & skaldjursrestaurangerna och här får du alltid färska råvaror. Du kan alltid besöka Lounge Bar för en enklare måltid eller en cocktail. 

Salut Maroc! Boutique Hotel 
32 Rue Ibn Rochd
I en historisk Riad från 1800-talet mitt i Essaouiras medina så hittar du Salut Maroc. En lekfull, smakfullt inredd riad där Marockansk arkitektur och konst blandas med moderna detaljer. En riktigt kreativ och charmig riad med utsikt över Atlanten. Det finns bara 11 rum, och varje rum är individuellt inrett enligt sitt egna tema. Slappna av på takterrassen, här finns även en restaurang som bland annat serverar lokalt fångad fisk. 

Villa Du Souss Eco-Lodge
Dr Fouk Jerf Temsia, 20000 Agadir
Ungefär 30 minuters bilresa från Agadir City ligger Villa Du Souss Eco-Lodge. En eco-vänlig, lugn oas. Ett genuint ställe där du garanterat kommer att bli behandlad med bästa möjliga service. 

Riad El Houma 
Quartier Riad Zitoune Jdid 49 Kaa El Houma
I hjärtat av medinan ligger Riad El Houma. El Houma är en vacker, lugn oas där du får chans att slappna av efter en heldag ute i staden. En kombination av traditionell arkitektur och moderna faciliteter gör riaden till bekväm och oemotståndligt charmig. Taket är mysigt inrett med jacuzzi och utemöbler, innergården med öppet tak har en svalkande liten pool som passar perfekt under sommaren. Rummen är rymliga och fräscha. Läget är perfekt med ett gångavstånd på 10 minuter till torget Jama el Fnaa.

 

Indcens Nyhetsbrev!

Registrera dig, bli inspirerad och ta del av våra exklusiva specialerbjudanden! Vi skickar enbart ut relevant information!