Indcen ResorIndcen Resor
Forgot password?

Äventyrsresa till Södra Tanzania (Selous Game Reserve & Ruaha National Park) 🐾

Tanzania
Safariresor 🐾

25.500 kr

Intresseanmälan

Tanzania – Äventyrsresa till Södra Tanzania 🐾

Vill du uppleva Tanzania med en fartfylld Safari  ute på savannen? Upplev något utöver det vanliga och åk med på denna unika safariresa till Afrika. Ta en resa till de mer avlägsna södra delar av Tanzania, där Selous Game Reserve och Ruaha Nationalpark ligger. Selous Game Reserve är den största Game Reserven i hela världen, med några av de finaste jungfruskogarna kvar i Afrika där de sista av de riktigt stora hornelefanterna och stora lejonen strövar. Området har över en halv miljon vilda djur och den totala landytan är större än Schweiz och är ett UNESCO World Heritage Site (världsarv, högsta naturskyddet). Ruaha är ett av de bästa områdena för att upptäcka de utrotningshotade vilda hundarna i deras naturliga miljö. På denna safari kommer du att resa till dessa två orörda områden genom luften vilket gör den perfekt för dem som besöker Tanzania för en andra gång eller för den som söker en riktig vildmarksupplevelse.

🐾 DAGSPROGRAM 

Dag 1 Dar es Salaam – Selous Game Reserve
Ankomst till Dar es Salaam International Airport och transfer sedan till regjulär flyg som tar oss till Selous Game Reserve. När du lämnar Selous landningsbanan presenteras du med ett rikligt djurliv. Vi åker vidare till Rufiji River Camp, som ligger på stranden av Rufiji floden, i en punkt där den rikliga och lugna floden är animerad av många och olika arter av djur. Den Tented Camp är miljövänlig och varje tält är utrustade med privat badrum och en veranda mot floden. Det finns en konstant flöde av djur som kommer ner till floden för att dricka. Vattnet är vanligtvis fylld av hundratals flodhästar samt grupper av krokodiler som latar sig i solen på sandbanken vid floden. Tillbringa eftermiddagen att koppla av i lägret eller njut at en fascinerande game drive.

Dag 2 Selous Game Reserve
Ovetande till många människor, är Selous Game Reserve  fyra gånger storleken av Serengeti och har ett varierat landskap från varma vulkaniska källor till sporadiska sjöar och kanaler från Great Ruaha och Rufiji floder. Tillbringa dagen med att besöka några av parkens mest relevanta platser, samtidigt möter vi ett stort antal vilda djur. Längs Rufijifloden, finns en utbud av betande antiloper, krokodiler och flodhästar är vanliga att se liksom den svart och vita colobus apor vid flodens skogar. Sammanlänkad till Rufii är Lake Tagalala där vattenbock, reedbuck och bushbuck samlas vid vattenbrynet. Vid dem längre fräs och buskiga område ser man sickle-horned sobel och curly-horned större kudu. Med över 2.000 arter av växter och 400 olika fålgerarter, gör detta det mest himlelsk fristad att utforska till fots ( med en beväpnad ranger).

Dag 3 Selous Game Reserve – Ruaha National Park
Efter transfer från Selous, ta en reguljär flygg till den andra pärla Tanzanias södra krets, Ruaha National Park.  Vi bor på Ruaha River Lodge. Detta underbara lodge ligger runt en serier av stenig kopjes i en krök av det stora Ruaha River, och erbjuder en utsikt upp och ner floden. Spel dras till floden från dem närliggande bergen. Med bosatta flodhästar och krokodiler finns det något att titta på. Ta en eftermiddagssafari, och sen avslutar vi vid ett av Ruaha fantastiska platser, för att släcka din törst med några härliga afrikanska kvällsdrink.

Dag 4 Ruaha National Park
Med ett stort nätverk av all väder vägarär störa delar av Ruaha åtkomligt för besökare. Detta ökar inte bara chansen att se mer djur, men även sprider fordonen mer jämnt runt parken. Ni sällan möter någon annan fordon på din game drive runt Ruaha. Ruaha är inte bara känd för
sin stora population av elefanter, det är också en sann fågelskådar paradis med 436 arter som
har identifierats av uppskattningsvis totalt 475. Bland de inhemska fåglarna finns det näshornsfåglar, kungsfiskare och Sunbirds.

Dag 5 Ruaha National Park – Dar es Salaam
Idag är det dags att avsluta din södra Tanzania äventyr, efter att ha upplevt några av de mest enastående djurlivsupplevelserna och naturen i Afrika. Återgå till Dar es Salaam i regelbunden chartrat flyg för din fortsatta resan hem.

INGÅR PAKETPRIS 
• Flyg t/r reguljärt till Dar Es Salaam
• Flygskatter & bränsletillägg
• Helpension
• Parkinträden
• Alla transporter enligt program
• Alla Game-Drives i delad 4X4 Safari bil
• Walking Safari och River Safari i Selous Game Reserve
• Inrikesflyg Dar Es Salaam – Selous – Ruaha – Dar Es Salaam

INGÅR EJ PAKETPRIS 
• International and Domestic departure tax
• Visum

• Dricks till guiden, hotell personal & vaktmästare
• Måltidsdryck
• Personliga utgifter
• Avbeställningskydd, reseförsäkring
• Övrigt som inte är nämnd ovan

Paketpris avser per person i delat dubbel- eller trippelrum, tillägg singelrum (eget rum). Barnrabatter finns 0-11 år. Pris avser lägstaprisperioder i mån av platser lediga, tilläggsperioder förekommer på flyg & boende. Kampanjer med lägre flygpriser förekommer också.

MER INFORMATION / AMBASSAD 
Embassy of The United Republic of Tanzania.
Adress: Näsby Allé 6, 183 55 Täby, Sweden.
Telefon: 08-7322430/31.
Web: www.tanemb.se
Mail: mailbox@tanemb.se

Observera att Visum krävs för Nordiska Medborgare för inresa till Tanzania. Kontakta ambassaden som ovan för mer information. Pass måste vara giltigt minst 6 månader från utresedatum från Tanzania.

VI HAR FLYTTAT

Du hittar oss nu på
Olof Palmes Gata 12

Du är varmt välkommen in i våra nya lokaler!
VISA KARTA
Indcens Nyhetsbrev!

Registrera dig, bli inspirerad och ta del av våra exklusiva specialerbjudanden! Vi skickar enbart ut relevant information!