Indcen ResorIndcen Resor
Forgot password?

Indiens stora katter – det vilda & klassiska Indien

Det vilda & klassiska Indien – 12 dagar

Vår unika safariresa har sikte på vilda lejon och tigrar i Indien. Asiens enda vilda lejon lever i Girskogen i västra Indien där vi börjar vår safariresa för att sedan ta oss till Ranthambhore nationalpark och spåra efter tiger.

Resan sker i samarbete med Swed-Asia Travels tillsammans med Kjell Borneland som reseledare.

Avresa: februari 2017

Dagsprogram

DAG 01. 22/2 ANKOMST BOMBAY

Ankomst med flyg på natten 21-22 feb till Bombay flygplats där er färdledare Kjell Borneland möter upp för transport direkt till hotell och incheckning. Ni sover ut, och äter frukost …

Efter lunch gör vi en sightseeing med inriktning på hamnen; ”Gateway of India” (Indiens port mot väster) och Taj Mahal Palace Hotel.

Med ca 19 miljoner invånare i totala storstadsområdet är Bombay en av världens folkrikaste och snabbast växande städer.

21-23 feb övernattning på Godwin Hotel i Bombay

DAG 02. 23/2 BOMBAY – DIU – SASANGIR
Efter frukost har vi transport till flygplatsen och flyg till Diu i delstaten Gujarat (ca 1 ½ tim flyg). På flygplatsen i Diu väntar vår bil/chaufför för transport till nationalparken Sasan Gir (110 Km/ca 3 tim).

Övernattning på Fern Hotel, Gir, 03 nätter

Det Asiatiska lejonet härstammar ursprungligen från Afrika men kommer närmast från Iran/Irak varifrån de tog sig över flera floder till delstaterna Uttar Pradesh (UP) och Bihar i Indien. Genom hård avskjutning decimerades stammen och den restpopulation av lejon som finns kvar i Indien är samlade i delstaten Gujarat. Lejonen i ”Girskogen” är idag de enda som finns kvar i vilt tillstånd i hela Asien. Populationen av ca 350 lejon lever ”i samförstånd” med lokalbefolkningen Maldharis (ca 2 000 människor vilka i huvudsak livnär sig på mangoodlingar).

DAG 03. 24/2 SASANGIR – safaridag
Väckning 05.30 – Start 06.00 för morgonsafari. Åter tillbaka till hotellet klockan 10.00 för frukost.
I Gir finns förutom lejon fler än 300 leoparder, 32 olika sorters reptiler, ca 300 fågelarter och ett stort antal andra djur.
Eftermiddags safari mellan kl.14.00 – 18.00

Övernattning på hotell i Gir

DAG 04. 25/2 SASANGIR – safaridag
Morgon- och eftermiddags safari för att återigen spåra lejon.

Det Asiatiska lejonet är inte lika social som det Afrikanska lejonet. Det är även något mindre. Lejoninnan jagar mer aktivt än hannen. Ca längd: 2,75 m. / Vikt; 110-190 kg

Övernattning på hotell i Gir

DAG 05. 26/2 SASANGIR – AHMEDABAD
En lång transportdag i vår buss där vi upplever den genuina landbygden genom fönstret och gör spontana stopp. Vi startar tidigt på morgonen och har 7-8 timmars resa framför oss till delstaten Gujarats största stad Ahmedabad. (därifrån vi nästkommande dag flyger till Jaipur, Rajasthan). Ahmedabad, med idag ca 5.5 miljoner invånare, grundades år 1412 och hade sin storhetstid under mogulperioden. I området vi färdas igenom har flertalet arkeologiska fynd från Harappakulturen gjorts (år 3000 – 1500 f.Kr ).

Övernattning på hotel Four Point Sheraton i Ahemdabad

DAG 06. 27/2 FLYG AHMEDABAD – JAIPUR
Drygt en timmes flyg tar oss till ”den rosa staden” Jaipur, huvudstad i Rajasthan. Den exotiska staden målades rosa år 1883 när prins Albert, son till drottning Victoria kom på besök. Vi kopplar av på vårt exotiska hotell, Maharadjapalatset Diggi Palace Hotel, där påfåglar gå fritt i trädgården.

Övernattning: Hotel Diggi Palace, Jaipur, 02 nätter

DAG 07. 28/2 JAIPUR
Efter en tidig frukost utflykt till det gamla fortet Amer Fort som är en stor fästning med vidunderlig utsikt. Fästningen ligger högt belägen på en klippa och färden upp gör vi med jeepar. Vi tar oss ner ”bakvägen” för ett unikt besök hos Kjells vänner i byn utmed ”kobrastigen” där vi inbjuds på musik och ökensång. Eftermiddagen ägnas åt en kort guidad stadsrundtur till ”Vindarnas Palats” och City Palace som idag är museum, men även bostad åt familjen till den avlidna maharadjan Bhawani Singh.

Övernattning: Hotel Diggi Palace, Jaipur

DAG 08. 1/3 JAIPUR – RANTHAMBHORE NATIONALPARK
Idag styr vår buss mot ett av Indiens mest populära tigerreservat; Ranthambhore nationalpark.

Vägsträckan går bitvis över dammig ökensand och dåliga vägar. Förhoppningsvis hinner vi samma dag med en eftermiddagssafari för att spåra tiger.

Nationalparken Ranthambhore anses som ett himmelrike för de vilda djuren och omfattar 400 km2 yta med torr lövskog, sjöar, bergssidor och öppna savanner och har sitt namn efter fortet Ranthambhore med anor från 1200-talet. Nationalparken var länge den säkraste platsen för tigerobservationer men i början av 1990-talet slog tjuvjägarna till och decimerade stammen kraftigt. Trots tidigare hård tjuvjakt är möjligheten här stor att påträffa tiger tack vare ”Projekt Tiger” som för en hård kamp mot tjuvjakt av tigrar. Swed-Asia Travels bidrar med USD 25 per bokad safariresenär till organisationen TOFT (Tour Operators For Tigers) för bevarandet av den indiska tigern i vilt & fritt tillstånd. (www.toftigers.org)

Övernattning Hotel Ranthambhore Regency, 02 nätter

DAG 09. 2/3 RANTHAMBHORE NATIONALPARK TIGERSAFARI
Tidig väckning kl. 05.00 (endast kaffe/te & kaka serveras) därefter start för safari för att söka efter tiger. Klockan 10.00 återkommer vi till hotellet för frukost.

Nationalparken är helt stängd under de heta timmarna mitt på dagen (11.00–15.00) men då finns möjlighet till egen avkoppling vid hotellets pool eller trädgård. Under eftermiddagen gör vi ett nytt besök in i parken för att fotografera krokodiler, hjortdjur, apor, fåglar och övriga vilda djur. Här är möjligheten stor att dagtid upptäcka det stora kattdjuret tiger, liksom flertalet av parkens 272 olika fågelarter. Våra skickliga infödda tigerspårare som medföljer vet var sannolikheten är som störst att påträffa den stora randiga katten.

Övernattning Hotel Ranthambhore Regency

DAG 10. 3/3 RANTHAMBHORE – SAWAI MADHOPUR – DELHI
Vi åker tåg från stationen i Sawai Madhopur till Delhi. Tågresan tar ca 6 timmar och framme i Delhi har vi transport till vårt hotell i stadsdelen Karol Bagh. Eftermiddagen ägnar vi åt marknadsgatorna i kvarteren omkring hotellet samt förberedelser inför morgondagens hemresa.

Delhi med sina cirka 12 miljoner invånare är Indiens huvudstad och staden har existerat i över tre tusen år. Old Delhi byggdes under 1200 – 1300-talet. New Delhi byggdes under 1910-20 talet sedan britterna beslutat att flytta huvudstaden hit från Calcutta. Det fastställdes efter de senaste arkeologiska utgrävningarna 2001 att grundandet av staden Delhi dateras till 1200 f. Kr.

Idag består Delhi av två tydligt separerade delar; Old Delhi med sina orientaliska kvarter, smala gränder, basarer, tempel, moskéer och andra historiska monument. New Delhi är däremot en modern stad, symetriskt ritad som en trädgårdsstad av de brittiska arkitekterna Lutyens och Sir Herbert Baker 1931.

Övernattning på Hotel Làffairs i Karol Bagh, New Delhi

DAG 11. 4/3 DELHI – HEMRESA
Tidig transfer till Indira Gandhi flygplats för flyg till Sverige.

INGÅR PAKETPRIS:

 • Flygbiljett Stockholm-Bombay, Delhi-Stockholm
 • Flygbiljett Bombay – Diu, och Ahmedabad – Jaipur
 • Alla transporter i egna fordon/chaufför; Diu-Gir-Ahmedabad och Jaipur-Ranthambhore
 • Tågbiljett Sawai Madhopur – Delhi
 • Alla transfer till flygplatser, tågstationer och transport vid sightseeing ingår
 • Del i dubbelrum inkl frukost
 • Övernattning inkl frukost 01 natt Bombay, 01 natt i Ahmedabad 02 nätter i Jaipur, och 01 natt i Delhi,
 • Övernattning 03 nätter i Sasan Gir, inkl alla måltider (frukost/lunch/middag)
 • Övernattning 02 nätter på Ranthambhore Regency inkl alla måltider (frukost, lunch, middag)
 • Inrikesflyg i ekonomiklass Bombay-Diu, samt Ahmedabad-Jaipur
 • Safariutflykter i Sasan Gir, samt i Ranthambhore nationalpark
 • Guider, spårare i nationalparker
 • Inträden och parkavgifter i nationalparker
 • Sightseeing i Bombay och Jaipur
 • Skatter, vägavgifter, delstatsavgifter, drivmedel, parkering

INGÅR EJ:

 • Tillägg för enkelrum (dubbelrum för eget bruk): SEK 4.800:-
 • Visum till Indien
 • Vaccinationer
 • Måltidsdrycker tillkommer, liksom övriga drycker
 • Luncher, middagar förutom i nationalparker
 • Avbeställningsskydd
 • Reseförsäkring
 • Personliga utgifter; tvätt, telefon & internet, minibar på hotell etc.
 • Fotoavgifter; Kostnad för kamera i Sasan Gir tillkommer (per dag/kamera)
 • Dricks till servitörer/bärare/chaufför/guider
 • Övrigt som inte är nämnd ovan
MISSA INTE VÅRA NYHETER!
Indcens Nyhetsbrev
Registrera dig för vårt nyhetsbrev, bli inspirerad och ta del av våra exklusiva specialerbjudanden!
JA TACK!
Vi skickar enbart ut relevanta nyheter och delar inte dina uppgifter.

Indcens Nyhetsbrev!

Registrera dig, bli inspirerad och ta del av våra exklusiva specialerbjudanden! Vi skickar enbart ut relevant information!
JA TACK!