Välkommen till Uganda

Uganda har något som är helt unikt i hela världen – bergsgorillor och trädklättrande lejon. Ett mycket intressant resmål med en tropisk djungel, underbar och storslagen natur och möten med landets spännande stamfolk. Det går även att kombinera resan med besök i till exempel Kenya. Indcen Resor erbjuder färdiga reseförslag till Uganda. Vi kan även skräddarsy resan enligt dina önskemål – hör med oss!

Uganda är ett av de bästa resmålen i Afrika vad gäller ekoturism och en av de mest fascinerande safaridestinationerna. Indcen Resor erbjuder två färdiga paketförslag som tar dig med ut i Ugandas fantastiska vildmark där du får chansen att möta några av landets fascinerande djurarter. I det spännande paketet Uganda 8 Dagars Safari (Gorillor, Schimpanser, Vilda Djur & Vackra Vyer) upplever ni på nära håll schimpanser i Kibale National Forest, gorillor i Bwindi Impenetrable Forest och storvilt i den näst största parken i Uganda. Under safariresan Rwanda & Uganda Primater (Apor) får ni möta en rad olika primater, däggdjur, fåglar och den rika lokala kulturen. Höjdpunkten blir att få möjligheten att möta bergsgorillor. Upptäck Östra & Nordöstra Uganda (Safari) är en oförglömlig resa där ni upptäcker naturen och vildmarken i östra och norra Uganda – en fantastisk safari som kombinerar besök i Ugandas vackraste nationalparker och naturreservat (såsom Kidepo Valley National Park, Murchison Falls National Park och Ziwa Rhino Sanctuary) och små avlägsna byar.

Men Uganda är mycket mer än bergsgorillor och schimpanser – landet även erbjuder fantastisk fågelskådning, vilket vi presenterar i paketet Fågelskådning & Safari i Uganda där ni under en 14 dagars resa kommer att besöka de bästa platserna för fågelskådning i Uganda; Murchison Falls National Park, stora savanner i Queen Elizabeth National Park och många mindre reservat. Med på resan är den kunnige och karismatiske naturguiden och ornitologen Paul Tamwenya.

Välkommen att boka något av våra spännande äventyrsresor till Uganda hos oss – eller låt oss skräddarsy din alldeles egenkomponerade resa!

 

Fakta Uganda

  • Antal invånare: ca 34 miljoner.
  • Yta:ca 241.551 km².
  • Huvudstad:Kampala.
  • Valuta: Shilling (UGX).
  • Språk:Engelska, Swahili och Luganda.
  • Official Web:www.visituganda.com