Välkommen till Namibia

Namibia är ett ökenland med en skarp skönhet och man stoltserar med en av världens längsta kustlinjer. Landet må på sina håll vara glesbefolkat, men det har ett brett utbud av olika stolta, kulturella stammar. I Namibia upplever du diamanter, äventyr, vildmark och djurliv. Indcen Resor erbjuder färdiga reseförslag eller skräddarsydda resor till Namibia. Boka din Namibiaresa hos oss – alltid till rätt pris!

I paketet Magiska Namibia upptäcker du hemligheterna i den 80 miljoner år gamla Namiböknen när ni utforskar de majestätiska sanddynerna i Sossusvlei, innan ni färdas vidare till Swakopmund – äventyrets kuststad. Swakopmund erbjuder ett brett utbud av äventyr och fritidsaktiviteter, inklusive delfiner och sälturer, natursköna flyg, ökenutflykter, fyrhjuling, sandbording…här kan ni också delta i en marin kryssning från närliggande Walvis Bay. Äventyrsresa till Namibia är en upptäcktsfärd fullspäckad med spännande djur-och naturupplevelser, där vi bland annat njuter av de mäktiga Victoriafallen och djurlivet i Etosha, besöker landskapet i Damaraland och sanddynerna i Namiböknen.

Vill du kombinera en resa i Namibia med de närliggande afrikanska länderna? För dig har vi tagit fram det attraktiva resepaketet Sydafrika – Vattenfall & Djurliv Camping Safari som förutom Sydafrika och Namibia innefattar Botswana och Zimbabwe. Detta är en riktig äventyrsresa för dig som vill ha den maximala upplevelsen av vilda djur, natur och adrenalinpumpande aktiviteter! Resan innehåller bland annat noshörningsreservatet Khama Rhino Sanctuary, ett tre dagar långt paddlingsäventyr i en urholkad mokoro-kanot genom Okavangodeltat, båtsafari i Chobe National Park, som har en av de största ansamlingarna av vilt i Afrika, de mäktiga Victoriafallen, en viltutflykt genom Hwange där ni få komma nära Afrikas största elefantflock, de unika klippformationerna i Matopos och The Great Zimbabwe Ruins, en av Afrikas viktigaste arkeologiska platser. I paketet Kapstaden med Äventyrsresa genom Namibia får ni möjlighet att börja resan med en vistelse i vackra Kapstaden, för att sedan fortsätta med en äventyrsresa som tar er genom västra Sydafrika, Northern Cape och upp genom Namibia. Resan avslutas med två härliga nätter på N/a’ankuse Lodge där ni har möjlighet att stifta närmare bekantskap med såväl ökenlo som geparder och andra djur.

Boka resan till Namibia med oss, vi ger dig råd!

Fakta Namibia

  • Antal invånare: ca 2,1 miljoner.
  • Yta ca 825.418 km².
  • Huvudstad: Windhoek.
  • Valuta: Namibian Dollar (NAD).
  • Språk: Engelska.
  • Religion: Kristna 80%.
  • Official Web: www.namibiatourism.com.na