Välkommen till Mozambique

Till Mozambique reser den som vill se något annorlunda. Maputo är en livlig stad med ett charmerande kaos och en härlig atmosfär. Det är folk överallt, det passerar kärror, cyklar, mopeder och små primitiva fruktstånd kantar gatorna. Det finns flera trevliga jazzklubbar i staden där man kan slinka in för att lyssna och samtidigt avnjuta en kall dryck eller en kopp kaffe. Åker man ut till någon av öarna är det för att uppleva lugnet och njuta av livet. De långa stränderna som är kantade av palmer är i stort sett helt orörda. Korallreven är fantastiska och man kan simma med delfiner och snorkla bland havssköldpaddor.

Mozambiques öar passar den som vill uppleva ett exklusivt och orört paradis i avskildhet, bortom massturismens upptrampade stigar. Resmålet är en riktig pärla för er som vill resa på bröllopsresa! Ett paket vi varmt rekommenderar är Mozambique – Vamizi Island Lodge & Spa LYX (Vamizi Island!), där ni njuter av en barfota-lyx på den intima, privata och avlägsna paradisön Vamizi i Quirimbas Archipelago, även kallad “Nya Maldiverna”, utanför norra Mocambique´s kustlinje. Ni bor på Vamizi Island Lodge, öns enda hotell “One Island & One Resort” som håller bättre förstaklasstandard och är en riktig no news & no shoes-resort. I paketet Mozambique – Honeymoon resa till Ibo Island njuter ni av livet på den romantiska Ibo Island, också i Quirimbas Archipelago, som har en har en rik historia och kultur och fantastisk dykning och snorkling. Vårt tredje, exklusiva bröllopspaket Mozambique – Quilalea Private Island by Azura LYX (All Inclusive!), är även den en lyxig och avlägsen “One Island & One Resort” på den lilla och privata korallön Quilalea i Quirimbas Archipelago & Marine Sanctuary. Hotellet tillhör Azura Retreats Group of Indian Ocean Retreats och på denna Robinson Crusoe-ö infinner sig en verklig känsla att man befinner sig i världens ände.

Mozambique är också en fantastisk destination för safariresor. Drömmer du om att få uppleva ”the big five”? Då rekommenderar vi paketet Sydafrika – Safari & Indiska Oceanen (Mozambique!) där ni har chans att få möta de vackra djuren i det vilda under en safaritur i Limpopo-provinsen.  Under resan kommer ni också få ta del av sevärdheter i Sydafrikas huvudstad Pretoria och vandra igenom de kända gatorna i Soweto i Johannesburg samt upptäcka lugnet vid Machangulo Beach Lodge i Mozambique som bjuder på fantastiska sanddyner, snövita stränder och korallrev. Ett liknande paket finner du i vår Sydafrika – Sydafrika Mozambique Beach Bush, som innehåller djurliv och våtmarker i Zululand, magnifika stränder, snorkling, dykning, fiske, sol och bad samt en ”bush walk” i Swaziland och game drive i Kruger National Park.

Visum: Visum krävs för nordiska medborgare. Passet måste vara giltigt i minst 6 månader efter det att man har lämnat landet. För att ordna visum hänvisar vi till Mozambiques Ambassad Tel: 08-6660350 & Web: www.embassymozambique.se/us/

Boka resan till Mozambique med oss, vi ger dig råd!

Fakta Mozambique

  • Antal invånare: ca 23 miljoner.
  • Yta:ca 801.590 km².
  • Huvudstad:Maputo.
  • Valuta:Metical.
  • Språk:Portugisiska.
Boka resan till Mozambique hos oss. Vi har extra bra lösningar för familjer, större sällskap och även budgetresenärer. Official Web: www.visitmozambique.net