Välkommen till Kuba

Ursprunget för rom, cigarrer, rumba, salsa, cha cha, mambo. Landet med rik kultur, natur, historia och med några av de bästa sandstränderna i Västindien – detta är landet Kuba. Indcen Resor erbjuder färdiga reseförslag och skräddarsydda resor till Kuba. Boka hos oss – vi ger dig råd.

Nyfiken på att lära känna Kubas alla spännande sidor? Följ med på vår Kuba – Klassiska Rundresan! som låter dig upptäcka både städer (såsom Havanna, Trinidad de Cuba och Cienfuegos) paradisstränder på korallön Cayo Las Brujas och Playas del Este nära Havanna, fantastisk natur i naturparken Montemar och Guanayara-parken, intressant kultur och historia på exempelvis Ernesto ”Che” Guevaras mausoleum i Santa Clara, The Armored Train (Pansartåget), Romantikmuseet i Trinidad samt Tomas Terry teater, Kulturarvsmuseet och katedralen Pursima Concepsion i Cienfuegos. I vår andra rundresa Kuba – Rundresa 3 Teman (Natur, Kultur & Sol- & Bad!) upplever du sol & badparadiset Varadero och en rundvandring i Havanna med Plaza de Armas, Plaza St Francisco de Assis, Plaza Vieja och Plaza de La Catedral, besök på Moder Teresa av Calcuttas trädgård och den grekisk- ortodoxa kyrkan, Capitolium-byggnaden, Revolutionstorget och Havannas Universitet. Du väljer mellan utflykterna ”Hemingways Havanna”, där vi går i den berömda amerikanske författaren Ernest Hemingways fotspår, och ”The art of the rum” med besök på Rommuseet och provsmakning av Havana Club Rom, lektioner i cocktails och besök på den kända barerna El Floridita och La Bodeguita del Medio. För att uppleva Kubas otroliga natur gör vi en utflykt till Valle de Viñales, en av de mest besökta platserna i västra Kuba.

Vill du lära dig dansa heta, karibiska rytmer till danser som salsa, merengue och cha-cha? Följ med på vår dansresa till Kuba, Kuba – Dansresa (Salsa, Cha Cha, Tango och andra rytmer!), där du får lektioner i latinamerikanska danser eller möjlighet att utveckla dina tidigare danskunskaper. Lektionerna ges på Art Havanna School, en känd konstskola med professionella, välutbildade och engelsktalande danslärare. Du får också njuta av en spektakulär show på kända nattklubben Cabaret Parisien på Hotel Nacional samt tid att på egen hand utforska Havanna och dess omgivning som exempelvis Old Havana och Playas del Estes vita sandstränder.

Vill du bara njuta av sol & bad, skön avkoppling, komfort, lugn och ro och kanske dykning? Ta en titt på paketet Kuba – Cayo Coco Island & Memories Caribe Beach Resort & Spa (All Inclusive!)! med förstaklasshotell direkt vid stranden på ön Cayo Coco. Detta är en av örikets absolut vackraste öar med stränder i toppklass, som exempelvis Playa Pilar Beach, och underbara naturparker såsom Parque Natural El Baga.

Bada och sola på en av de mest kända badorterna i hela Karibien, Varadero Beach, i vårt paket Kuba – Sol & Bad Varadero Beach (All Inclusive!)! Varadero är en underbar semesterort med sandstränder som ofta räknas till några av de finaste i hela världen. Resorten erbjuder en hög standard och god service för dig och din familj, från mellanklass till deluxeklass.

Boka resan till Kuba med oss, vi ger dig råd.

Fakta Kuba

  • Antal invånare:ca 13.500.000.
  • Yta: ca 107.780 km2.
  • Huvudstad:Havanna (2:a stad Santiago de Cuba).
  • Läge:Karibien, ca 150 km från USA.
  • Statsskick: Enpartistat & President.
  • Tidzon:Sommar- & Vintertid - 6 timmar.
  • Valuta:Konvertibel Peso (CUC).
  • Språk:Spanska.
  • Visum:Behövs till Kuba. Observera att pass måste vara giltigt minst 6 månader från utresedatumet från Kuba. Mer information: www.kuba.se
  • Web:www.vivacuba.se