Välkommen till Kenya

Kenya erbjuder spännande safaris som ger en oförglömlig upplevelse, möten med färgstarka människor och fantastiska stränder och öar vid Indiska Oceanen för bad, dykning och snorkling, fiske och surfing. Gör en stopover i Nairobi City och passa på att besöka sevärdheter som till exempel Nairobi National Park, Karen Blixen Museum, National Museum, Railway Museum, Bomas of Kenya, The Giraffe Centre, Animal Orphanage, Masai och City Market. Indcen Resor erbjuder färdiga reseförslag till Kenya med safari, men det går även att få resan skräddarsydd enligt dina önskemål.

Kenya är en av världens bästa destinationer för att få uppleva riktigt spännande safari i orörd, vacker natur och vilda djur på nära håll. Indcen Resor har flera paket att välja mellan, vad sägs om Big Five Safari i vackra Masai Mara National Reserve Kenya, där du besöker Masai Mara, en av de mest magnifika naturarenorna i världen med hemvist till den största koncentrationen av djur och fåglar på kontinenten? Vi går på jakt efter “The Big Five”; lejon, leopard, buffel, elefant och noshörning. Här får du också chansen att beskåda den årliga migrationen av cirka 2200 tusen gnuer över ekosystemet i Mara – Serengeti. Om du vill kan du förlänga resan med sköna avkopplande dagar med sol och bad vid kusten, Mombasa, Zanzibar eller Seychellerna. Vårt paket Safariresa till Kenyas fyra bästa Nationalparker tar dig med till de fyra bästa nationalparkerna i Kenya: Samburu, Aberdares, Lake Nakuru samt Masaai Mara. I slutet på resan gör vi ett besök på Karen Blixen Museum i Nairobi.

Om ni bara har en kort tid i Kenya, men vill ändå se så mycket som möjligt av landets världsberömda djurparadis, passar paketet Kenya – Twiga Safari med sol & bad i Mombasa! perfekt. Under denna resa upplever du twiga (giraff på swahili) och många andra vilda, exotiska djur. I Amboseli National Park får du möjlighet att möta massaj-folket och att njuta av en spektakulär utsikt över Mount Kilimanjaro. Vi besöker också Tsavo West-reservatet, känt för sina många lejon och över 7000 elefanter. Resan avslutas med sol och bad i Mombasa på Southern Palms Beach Resort, som ligger på den berömda stranden Diani Beach.

Resan Det bästa av Kenya! ger dramatiska naturupplevelser, från foten av Mount Kenya till Samburu National Park, känd för sina stora elefanthjordar, genom Great Rift Valley och till den världsberömda Masai Mara – ofta kallad juvelen i Kenyas krona, enastående vacker och med många djurarter, samt en spännande kultur.

Är sol & bad din främsta prioritet på Kenya-resan? I så fall vill vi rekommendera Kenya – The Southern Palms Beach Resort Mombasa (All Inclusive!) och Kenya – Baobab Beach Resort & Spa Mombasa (All Inclusive!), exklusiva paketresor till Kenyas kust och berömda Diani Beach i Mombasa med boende på lyxigt förstaklasshotell. Lockar tanken på en avskild ö med fascinerande natur och många spännande aktiviteter? Boka påbyggnadspaketet Kenya – Funzi Keys Hotel (Påbyggnadspaket, Funzi Island!), prisbelönt ”One Island & One Resort” hotell som är beläget på den lilla ön Funzi Keys med härliga sandstränder, djungler och tropisk grönska. Kajak, strandmiddagar, fisketurer (Pemba Channel & Creek Fishing), snorkling och dykning samt båtturer längs Ramisi River och Funzi Creek med möjligheter att få se till exempel krokodiler, kungsfiskare och delfiner!

Boka resan till Kenya genom oss – vi ger Er råd!

Fakta Kenya

  • Antal invånare: ca 41 miljoner.
  • Yta:ca 582.646 km².
  • Huvudstad: Nairobi.
  • Valuta: Shilling (KES).
  • Språk: Swahili & Engelska.
  • Statsskick:Republik.
  • Tidzon:+ 1/2 timmar.
  • Visum:Krävs för EU-medborgare.
  • Pass:Måste vara giltigt 6 mån.efter utresedatumet.
  • Official Web:www.magicalkenya.com