Indcen ResorIndcen Resor
Forgot password?

Costa Rica

Sortera på:

Välkommen till Costa Rica

Costa Rica ligger på centralamerikanska landbryggan mellan Nord- och Sydamerika. Här finns bergskedjor med både aktiva och slocknade vulkaner, en hög biologisk mångfald, cirka 850 fågelarter, och en regnskog med en fantastisk flora och fauna. För en resa med natur, djur och äventyr som centrala ingredienser – boka Costa Rica!

Paketet Naturupplevelsernas Paradis (San José, Tortuguero, La Fortuna, Monteverde & Rincón de la Vieja) ger dig det allra bästa av Costa Rica, med ett besök i Tortuguero och Sea Turtle Conservancy, världens äldsta center för forskning på havssköldpaddan och Tortuguero National Park, med möjlighet att få uppleva krokodiler, apor, sköldpaddor, sengångare, fladdermöss och olika fågelarter under en båttur. I Sarapiquí ges tillfälle att prova ett brett utbud av äventyrliga aktiviteter, till exempel forsränning på Rio Sarapiqui , Canopy, rapelling på Sarapiqui River Canyon, eller ridning. La Fortuna, en by vid foten av vulkanen Arenal, är en av Costa Ricas mest populära turistmål med vulkanen Arenal som den största höjdpunkten. I Monteverde rekommenderar vi ett besök på Don Juan kaffeplantage med guidning och naturligtvis den världsberömda molnregnskogen. Selvatura Naturpark med sina hängbroar, tropiska fåglar och en canopy-tur mellan trädtopparna är ett magiskt äventyr! Under vistelsen i Monteverde Reserve kan ni med lite tur även få en glimt av den mystiska Quetzalen, som en gång dyrkades av mayafolket. I Rincon de la Vieja National Park finns varma källor, gejsrar och kokande lerhål.

Äventyrliga Costa Rica (San Jose, Pacuare, Turrialba, La Fortuna & Rincon de la Vieja) är ett äventyrsspäckat paket där bland annat forsränning på Pacuare floden i San Martin, paddling nedför Pacuare ravinen och i regnskogen bland vattenfall och naturliga vattenruschbanor samt en tur på hästryggen till vackra Fortuna vattenfall ingår.

Om du vill du bort från de vanligaste turiststråken och upptäcka det mer genuina Costa Rica, rekommenderas vårt paket Costa Rica – Den Vilda Södern! Detta är en spännande resa i storslagen natur, där ni till exempel får uppleva vandring i det kända vulkanområdet med vulkanen Irazú, koppla av i de varma källorna i Orosi, besök i San Gerardo de Dota, välkänd för sin molnskog och rika fågelliv där den berömda quetzalen lever, den orörda byn La Leona med sin ecolodge där ni får uppleva skön natur och total lugn och ro i hängmattan eller på stranden.

Kanske passar en resa som prickar in lite av varje? Vår rundresa Costa Rica – Rundresa Natur samt Sol- & Bad på Karibiensidan! passar utmärkt för förstagångsresenären i Costa Rica som vill ha en god introduktion till landet.  I detta attraktiva paket upplever du den tropiska regnskogen i Boca Tapada, en färd genom stora fruktodlingar via Pital, Aguas Zarcas och Muelle till La Fortuna, som ligger vid foten av den berömda vulkanen Arenal, intressanta utflykter och turer omkring molnregnskogen Monteverde, kända nationalparken Manuel Antonio och den kosmopolitiska strandstaden Puerto Viejo.

Det går även bra att boka en eller flera av upplevelserna som tilläggspaket: se Costa Rica – Tortuga Islands (heldagstur, påbyggnadspaket!), Costa Rica – Monteverde Cloud Forest (3 Dagar/2 nätter, påbyggnadspaket!)!

Är dykning din stora passion i livet? Boka vårt exklusiva specialpaket Costa Rica – Isla del Coco (Cocos Island, Live-Aboard Dykpaket). Isla del Coco sydväst om fastlandet är välkänt bland dykare och är en obebodd ö som år 1997 deklarerades Världsarv (UNESCO World Heritage Site). Mest känt är ön för sina stora stim av hammarhajar men här finns även mycket delfiner, andra hajarter (exempelvis valhaj), rockor, manta-ray, valar (såsom blåvalen), sjölejon, tonfisk & över 300 arter av fiskar, tre arter av havssköldpaddor: Hawksbill, Green & Olive Ridley. Området har blivit klassat som topp-10 i världen av PADI (Professional Association of Diving Instructors).

Boka resan till Costa Rica genom oss – vi ger Er råd!

Fakta Costa Rica

 • Antal invånare:ca 4 miljoner.
 • Yta:ca 51.100 km2.
 • Huvudstad:San José.
 • Valuta:Colón (CRC).
 • Språk:Spanska.
Visum:Behövs ej för vistelse i max 30 dagar, kan förlängas till 90 dagar. Kontrollera alltid vad som gäller när Ni skall resa, kan ändras. Pass måste vara giltigt minst 6 månader från utresedatum från Costa Rica. Turistbyrå:www.visitcostarica.com Ett utsökt resmål för den naturintresserade!

Praktiska fakta Costa Rica

 • Elektricitet: 110/220 Volt. De större hotellen har adapters.
 • Vaccinationer: Vaccinationscertifikat krävs ej för inresa. Malaria finns året om i landsbygdsområden belägna under 700 metersnivå, speciellt i Matina och Central de Limon, liksom i San Carlos, Los Chiles och Sarapiqui.
 • Tidsskillnad: -7 h. Under vår sommartid: -8 h.
 • Hur att se sig omkring i landet: Vägarna är för latinamerikanska förhållanden bra, och distanserna är aldrig långa. Hyrbilar finns i San José och runtom i landet. De allmänna kommunikationerna är bra.
 • Klädsel: Den karibiska kusten är alltid het och fuktig, med hög nederbörd så därför är bomullskläder att föredra. Heltäckande regnkläder används oftast inte, därför kan ett stort paraply vara bra att ha med sig, alternativt en regnponcho.
 • Språk: Spanska är det officiella språket. Nordamerikanska turister är vanligast så därför är engelska gångbart på de flesta turistanläggningar. På den Karibiska kusten talas en färgstark kreol-engelska, som efter lite övning går att förstå.
 • Shopping: Souvenirer finns i hantverksbodar i huvudstaden. I Plaza de la Cultura i San José har hantverkare satt upp små stånd, där det finns hantverk till försäljning. Oftast är det keramik & vävda textilier till försäljning.
 • Valuta: Den officiella valutan heter Colón. Man kan växla pengar på den internationella flygplatsen Juan Santamaria i San José i begränsad mängd eller på bank.
 • Mat & Dryck: Gallo Pinto, dvs svarta bönor och ris är onekligen Costa Rica's nationalrätt. I olika delar av landet så dimensioneras och anrättas ingredienserna med varierande mängd lök, vitlök och en culantro.
 • Costa Rica Konsulat (Stockholm): www.sveriges-konsulat.com/se/2078/Costa-Ricas-i-Stockholm
MISSA INTE VÅRA NYHETER!
Indcens Nyhetsbrev
Registrera dig för vårt nyhetsbrev, bli inspirerad och ta del av våra exklusiva specialerbjudanden!
JA TACK!
Vi skickar enbart ut relevanta nyheter och delar inte dina uppgifter.

Indcens Nyhetsbrev!

Registrera dig, bli inspirerad och ta del av våra exklusiva specialerbjudanden! Vi skickar enbart ut relevant information!
JA TACK!